Μενού
Οι συνδρομητές του Netflix θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα ήχου σύντομα (Πηγή εικόνας: Mactrast.com)
  • Α-
  • Α+

Λίγο μετά την επίσημη τοποθέτηση του Netflix για τις ενέργειες που θα κάνει έτσι ώστε να σταματήσει ο διαμοιρασμός λογαριασμών, η εταιρεία επανέρχεται ανακοινώνοντας κάτι ιδιαίτερο για τους συνδρομητές της. Έτσι, οι χρήστες που πληρώνουν το πιο ακριβό από τα διαθέσιμα πακέτα (Premium, με κόστος €13,99/μήνα) θα έχουν πλέον πρόσβαση σε περιεχόμενο που θα υποστηρίζει χωρικό ήχο (spatial audio).

Ο χωρικός ήχος αναβαθμίζει την εμπειρία θέασης, όπως σημειώνει η εταιρεία, και έρχεται να προστεθεί στα 4K, HDR, Dolby Atmos και Netflix Calibrated Mode που ούτως ή άλλως παρέχεται από την πλατφόρμα. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν από στερεοφωνικά ηχεία σε φορητές συσκευές (κυρίως), βιώνοντας πιο φυσικά τα εφέ και τη μουσική και απολαμβάνοντάς τα με ένα τρόπο που μαρτυρά την τοποθεσία τους στο χώρο κάθε σκηνής. 

Το Netfix έχει ανακοινώσει τον χωρικό ήχο εδώ και αρκετό καιρό και πλέον βλέπουμε πως το σχέδιο αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Σε πρώτη φάση προσφέρεται σε πάνω από 700 τίτλους (ταινίες και σειρές), όπως τα Stranger Things και Wednesday, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα η σχετική βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το σχετικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τον όρο “spatial audio” στο σχετικό μηχανισμό εντός της πλατφόρμας.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα συνδρομητικά πακέτα, το Netflix σημειώνει πως το επόμενο διάστημα θα μπει και σε αυτά ένα πακέτο παραγωγών, αλλά σε σαφώς μικρότερο αριθμό. Κάτι, τέλος, που έχει ενδιαφέρον είναι πως με τις αλλαγές που έρχονται για τα πακέτα και τους λογαριασμούς και συσκευές που μπορούν να έχουν πρόσβαση, τα premium μέλη μπορούν να κατεβάσουν περιεχόμενο για offline θέαση σε 6 (αντί για 4) συσκευές.