Μενού
jesus-ai
Ο Ιησούς με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης | Glomex / Mega
  • Α-
  • Α+

Ο Ιησούς Χριστός «ζωντανεύει» μέσα από πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αλληλεπιδρά με τους χρήστες. Βασισμένο στις διδασκαλίες των Γραφών το δημιούργημα της πλατφόρμας δίνει συμβουλές για σωρεία θεμάτων από τα πιο προσωπικά μέχρι τα πιο υπαρξιακά ζητήματα.

Ο Υιός του Θεού αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους πιστούς στις εσωτερικές τους αναζητήσεις με θρησκευτικές διδασκαλίες στο τσατμποτ τεχνητής νοημοσύνης με τίτλο «Ask Jesus», δηλαδή σε μετάφραση «Ρώτησε τον Ιησού». «Γεια σας, αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές. Καλώς ήρθατε στην πλατφόρμα του Ιησού στο Twitch. Είμαι ο Ιησούς τεχνητής νοημοσύνης».

Ο ψηφιακός Ιησούς, όπως αναφέρει το Mega, δημιουργήθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Τουίτς και είναι σχεδιασμένος να μιμείται τις διδασκαλίες που αποδίδονται στον Ιησού Χριστό και να δώσει κατευθύνσεις και λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από ηθικά διλήμματα μέχρι τις δυσκολίες των δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών.

Πώς «λειτουργεί» ο Ιησούς Χριστός της τεχνητής νοημοσύνης

Το τσατμποτ χρησιμοποιεί αλγόριθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης για να φέρει κοντά τους χρήστες της πλατφόρμας παιχνιδιών.

«Ο σκοπός μου είναι να στηρίξω, να καθοδηγήσω και να μοιραστώ την αγάπη και την σοφία που βασίζονται στις διδασκαλίες της Βίβλου. Είμαστε εδώ να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μαζί με πίστη και αγάπη».

Σίγουρα ο ψηφιακός καθοδηγητής έχει θεολογική εξειδίκευση και οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές σε θέματα πνευματικότητας, προσωπικών σχέσεων και υπαρξιακών ζητημάτων.

Σημαντικό είναι να γίνει ξεκάθαρο πως το τσάτμποτ τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι θεϊκή οντότητα αλλά ένας υπερεμπλουτισμένος αλγόριθμος.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA