Μενού
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει σε άλλο επίπεδο με τη βοήθεια του PlayStation.
  • Α-
  • Α+

H Sony παρουσίασε για πρώτη φορά πριν από αρκετό καιρό την GT Sophy, ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θέλει να φέρει στα videogames της τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από το δημοφιλές racing παιχνίδι Gran Turismo. Τα παιχνίδια φιλοξενούν εδώ και χρόνια μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης για να ελέγξουν τα πάντα σε έναν κόσμο, ωστόσο δεν φημίζονται για το πόσο μεγάλη πρόκληση δημιουργούν στον παίκτη.

Η Sony παρουσίασε στους παγκόσμιους τελικούς του Gran Turismo World Series 2023 την ανεπτυγμένη έκδοση της GT Sophy, η οποία μπορεί πλέον να δημιουργεί ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο για τους παίκτες και κάνει τα οχήματα που ελέγχει ακόμη να χρησιμοποιούν και το χειρόφρενο για να πάρουν μια στροφή όσο καλύτερα γίνεται.

Η GT Sophy αναπτύσσεται εδώ και σχεδόν 6 χρόνια από την ίδια την Sony Interactive Entertainment και την ειδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί και έχει την ονομασία Sony AI. Μέσω αλγόριθμων, εξετάζονται οι κινήσεις των παικτών από τα eSports (που κινούνται σε κορυφαίο επίπεδο) και έτσι η ΑΙ εκπαιδεύεται κατάλληλα. Η Sony θεωρεί πως η GT Sophy ήρθε για να μείνει και θα είναι μόνιμο τμήμα των επόμενων Gran Turismo videogames της.

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης στη συνέχεια του άρθρου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.