Μενού
Η Rockstar Games αποκάλυψε το GTA 6 και η αγορά των videogames έχει γίνει άνω κάτω
  • Α-
  • Α+

Το GTA 6 αναμενόταν από το κοινό των videogames εδώ και αρκετά χρόνια και τα αποκαλυπτήρια του έκαναν άνω κάτω την αγορά. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες διαρροές για το νέο trailer (και οδήγησαν στην πρόωρη αποκάλυψή του), όλος ο κλάδος συζητάει για τη δουλειά της Rockstar Games και μάλιστα έχουμε και μέσα σε μόλις μία ημέρα σημαντικές εξελίξεις και διακρίσεις.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία Γκίνες ανακοίνωσε πως έχουμε νέο ρεκόρ για video που αποκαλύπτει videogame. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το trailer του GTA 6 (που είναι στον αέρα σχεδόν 30 ώρες) έχει φτάσει στα 100 εκατομμύρια θεάσεις, αριθμός που κατάφερε να «πιάσει» το αντίστοιχο trailer του GTA 5 μέσα σε μία 12ετία!

Μάλιστα, το σχετικό trailer είναι και το πρώτο σε θεάσεις εντός του πρώτου 24ώρου video του YouTube πέραν του τομέα της μουσικής. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν αυτό του MrBeast με 59,4 εκατομμύρια και αντιλαμβάνεται κανείς πως εδώ μιλάμε σχεδόν για διπλάσιο αριθμό!

Ο κόσμος περίμενε το GTA 6 εδώ και αρκετά χρόνια και είναι δεδομένο πως αρκετοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το αγοράσουν με το που κυκλοφορήσει. Το GTA 5 θεωρείται από τα πιο πετυχημένα videogames στην ιστορία με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 190 εκατομμύρια αντίτυπα από το 2013 που κυκλοφόρησε.

Από πλευράς ιστορίας, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στη Vice City και με πρωταγωνιστές την Lucia και τον Jason που πρέπει να συνεργαστούν σε μια εκδοχή των Bonnie και Clyde. Η γυναικεία παρουσία σε πρωταγωνιστικό ρόλο αξίζει να σημειωθεί, καθώς είναι η πρώτη στην ιστορία της σειράς.

Το μουσικό θέμα του trailer είναι το κομμάτι «Love is a Long Road» του Tom Petty και είναι αντιληπτό το πόσο έχει επηρεάσει καταστάσεις το trailer του GTA 6, αφού ακόμη και το επίσημο μουσικό video στο YouTube έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια views, με την πλειοψηφία αυτών να καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για κομμάτι 5ετίας! Αντίστοιχα, πολύ υψηλά κινείται ήδη στα μουσικά charts όλου του πλανήτη.

Εντυπωσιακό είναι ταυτόχρονα και το γεγονός ότι το trailer καταγράφει σκηνικά που έχουν βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ στην πραγματικότητα. Το περιστατικό με τον αλιγάτορα που βγαίνει από την πισίνα και που μπαίνει σε κατάστημα είναι σχεδόν… συνηθισμένο για την Πολιτεία της Φλόριντα.

Ο άνθρωπος με τα ροζ μαλλιά και τα τατουάζ που εμφανίζεται στο trailer είναι αναφορά στον κακοποιό που έγινε γνωστός ως Florida Joker και συνελήφθη το 2022. Τέλος, τα σκηνικά με τη γυναίκα που κινείται στο δρόμο με δύο σφυριά στα χέρια βασίζεται σε περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια και έγινε viral στα social media.

Το GTA 6 θα κυκλοφορήσει το 2025 (χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη) για τις κονσόλες PS5, Xbox Series S και Xbox Series X. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA