Μενού
Η πάγια τακτική των εταιρειών τα τελευταία χρόνια για λεπτότερες κονσόλες συνεχίζεται.
  • Α-
  • Α+

Ο χώρος του gaming κινείται με καταιγιστικούς ρυθμούς και οι εταιρείες ρίχνουν στην αγορά ολοένα και πιο σύγχρονα συστήματα. Οι κονσόλες κινούνται στα ίδια επίπεδα και είναι πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια για τους κατασκευαστές, να αναθεωρούν τις εκδόσεις που βρίσκονται στα καταστήματα. Έτσι και η Sony παρουσίασε εδώ και μερικές ώρες το νέο και πιο λεπτό PS5 που θα αρχίσει να εμφανίζεται στα ράφια των καταστημάτων το επόμενο διάστημα.

Το ανανεωμένο PS5 θα κυκλοφορήσει και αυτό σε δύο εκδόσεις, μία με το Blu-ray drive και μία χωρίς (PS5 Digital). Ο σκληρός δίσκος πλέον έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα που φτάνει το 1ΤB και σίγουρα θα ικανοποιήσει όσους το ακούν, μιας και τα σύγχρονα videogames έχουν γίνει ιδιαίτερα απαιτητικά σε αυτό το επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, οι δύο κονσόλες δεν θα προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα σημερινά μοντέλα.

Εκεί που ξεχωρίζουν τα νέα PS5 είναι στο μέγεθός τους. Ο όγκος τους είναι 30% μικρότερος, ενώ το βάρος τους είναι μειωμένο κατά 18%-24% (ανάλογα την έκδοση) σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Το εξωτερικό κάλυμμά τους δεν αποτελείται πλέον από δύο κομμάτια, αλλά από τέσσερα και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά, όσοι αγοράσουν το PS5 Digital θα μπορούν να αγοράσουν εξτρά το Ultra HD Blu-ray Disc Drive του PS5 και να το προσθέσουν με απλές κινήσεις, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να προσαρμόσουν από πάνω του το ειδικό καπάκι που θα το καλύπτει και αυτό.

Το εξωτερικό drive θα πωλείται στα καταστήματα στην τιμή των 119,99 ευρώ. Το νέο PS5 θα πωλείται στις αγορές της Αμερικής από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη δεν υπάρχει ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως το διαθέσιμο στοκ της παλιάς έκδοσης του PS5 είναι και το τελευταίο που θα βγει από τα εργοστάσια, οπότε από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν οι νεότερες εκδόσεις, αυτές θα κυριαρχήσουν και στα ράφια των καταστημάτων.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τη νέα έκδοση της κονσόλας έχουν ως εξής:

  • PS5 με HD Blu-ray disc drive: €549,99
  • PS5 Digital Edition: €449,99

Για όσους θέλουν να στηρίξουν το νέο PS5 κάθετα, στο πακέτο αγοράς θα υπάρχει μια σχετική βάση με μεταλλικό κρίκο στο κάτω μέρος, ενώ ένα νέο οριζόντιο stand θα πωλείται ξεχωριστά στην τιμή των €29,99. Σε ό, τι αφορά τα καλύμματα του νέου PS5, θα γίνουν διαθέσιμα στις αρχές του 2024 και μέσα στα πρώτα χρώματα θα είναι τα matte Black και τα χρώματα της Deep Earth Collection, δηλαδή τα Volcanic Red, Cobalt Blue και Sterling Silver. Οι τιμές για τα νέα PS5 Console Covers θα ξεκινούν από τα €54.99.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA