Μενού
WordPad και Microsoft Windows δεν θα πορεύονται για ακόμη πολύ καιρό μαζί.
  • Α-
  • Α+

H Microsoft ανακοίνωσε πως το WordPad μετράει αντίστροφα για την παρουσία του στο χώρο της τεχνολογίας και των Windows. Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε πως το πρόγραμμά της αυτό θα σταματήσει να υποστηρίζεται, ενώ σύντομα θα αφαιρεθεί και ολοκληρωτικά από το περιβάλλον των Windows.

Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η Microsoft σπρώχνει πλέον με κάθε τρόπο τους χρήστες προς τις συνδρομητικές της πλατφόρμες, όπως τo Microsoft 365.

To WordPad ήταν πάντα ένα δωρεάν υποκατάστατο του Word και το αξιοποιούσαν όσοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το Microsoft Office. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μέρος των Windows 95.

«Το WordPad δεν θα ενημερώνεται πλέον και θα αφαιρεθεί και από μελλοντικές εκδόσεις των Windows» σημειώνει χαρακτηριστικά σε επίσημη σχετική σελίδα η αμερικανική εταιρεία και συμπληρώνει «προτείνουμε το Microsoft Word για αρχεία κειμένου σε μορφή .doc και .rtf ή το Windows Notepad για κάτι πιο απλό όπως τα αρχεία .txt».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις του ανανεωμένου Notepad από την Microsoft, όπου και οι χρήστες θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως η αυτόματη αποθήκευση και η επαναφορά των καρτελών.

Η Microsoft αναβάθμισε μάλιστα το Windows Notepad το 2018 έτσι ώστε να υποστηρίζει με την έλευση των Windows 11 τις καρτέλες, ανοίγοντας έτσι ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά αρχεία.

Το WordPad δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση, αφού τα τελευταία χρόνια ενημερώθηκε σημαντικά μόνο με την έλευση του Ribbon UI των Windows 7 και μετά ανασχεδιάστηκε για τα Windows 8. Από εκεί κι έπειτα απλά υπήρχε.

Εκτιμάται πως το WordPad θα αφαιρεθεί πλήρως από την επόμενη έκδοση των Windows, τα Windows 12, τα οποία και αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2024 και με την έντονη χρήση μηχανισμών τεχνητής νοημοσύνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.