Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Χρόνια κυκλοφορεί ο μύθος ότι σε περίπτωση που βραχεί το κινητό σας θα πρέπει να το βάλετε σε ένα μπολ γεμάτο ρύζι

Ωστόσο, η Apple έρχεται να καταρρίψει αυτόν τον μύθο και προειδοποιεί να μην βάλετε ποτέ το κινητό σας το ρύζι σε περίπτωση που αυτό γεμίσει νερό. 

Όταν ένα iPhone βραχεί λαμβάνεται μια ειδοποίηση που γράφει ότι έχει εντοπιστεί νερό στην υποδοχή φόρτισης και ζητάει να αφήσουμε το κινητό ώστε να στεγνώσει πλήρως, σημειώνοντας ότι αυτό ίσως πάρει μερικές ώρες. 

Σύμφωνα με το Metro, η Apple προειδοποιεί ότι αν βάλουμε το κινητό μέσα στο ρύζι «θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν το iPhone σας». 

Επίσης, αναφέρει να «μην στεγνώσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή θερμότητα ή πεπιεσμένο αέρα. Μην εισάγετε ξένο αντικείμενο, όπως βαμβακερή μπατονέτα ή χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή». 

Ακόμα, σημειώνει να μην προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση όσο το κινητό σας είναι υγρό να το φορτίσετε καθώς έτσι θα μπορούσε να διαβρωθεί και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στη συσκευή. 

Η Apple συνιστά να χτυπήσετε απαλά το iPhone στο χέρι σας για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό και στη συνέχεια να βεβαιωθείτε ότι η υποδοχή φόρτισης είναι στραμμένη προς τα κάτω.

Μετά από αυτό, αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο που περνά αέρας, περιμένετε μισή ώρα και μετά επαναλάβετε τη διαδικασία. Εάν η ειδοποίηση φόρτισης εμφανιστεί ξανά, αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο για έως και μία ημέρα για να στεγνώσει τελείως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA