Μενού
Ταξίδι στο παρελθόν με μια σύγχρονη mini έκδοση του Atari 400.
  • Α-
  • Α+

H Atari συνεργάστηκε με την Retro Games Ltd. για να φέρει ξανά στο προσκήνιο τον Atari 400 σε μια πιο μικρή έκδοση. Το Atari 400 Mini θα εξομοιώνει το σύστημα των 8-bit που κυκλοφόρησε αρχικά το 1979, σε έναν πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Τα Atari 400 και Atari 800 ήταν οι πρώτες απόπειρες της Atari να μπει στα σπίτια των παικτών.

Το Atari 400 Mini θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Atari 400 και του Atari 800, αλλά και όσα βγήκαν μέχρι το Atari 5200 (XL και ΧΕ). Με την κονσόλα θα έρχονται 25 προεγκατεστημένα videogames, όπως τα Berzerk, Boulder Dash, Capture the Flag, Lee, Millipede, Miner 2049er, Missile Command, M.U.L.E, Star Raiders 2 και Yoomp και οι παίκτες θα μπορούν να φορτώνουν και τα δικά τους μέσω θύρας USB. 

Το Atari 400 Mini θα προσφέρει λειτουργία παύσης δράσης, αποθήκευσης προόδου (save), επιστροφής 30 δευτερολέπτων στο παρελθόν (για να δοκιμάσετε ξανά ένα δύσκολο σημείο αν αυτό που κάνατε δεν είναι το ιδανικό) και θα βγάζει εικόνα ανάλυσης 720p μέσω θύρας HDMI στα 50Hz και 60Hz.  Στο κουτί αγοράς θα βρίσκεται ακόμη το CXStick, μια ρέπλικα του αυθεντικού χειριστηρίου της Atari με 7 έξτρα πλήκτρα, ένα καλώδιο HDMI, ένα καλώδιο USB για σύνδεση σε αντάπτορα ρεύματος (δεν περιλαμβάνεται) και ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Στο μπροστινό τμήμα φέρει 5 θύρες USB για σύνδεση χειριστηρίων, USB sticks και πληκτρολογίων (για όποια παιχνίδια υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα περιφερειακά). H Retro Games Ltd. Σημειώνει στο site της πως η κονσόλα μπορεί να συνεργαστεί με τα χειριστήρια CXStick, TheGamePad και TheJoystick, που επίσης πωλούνται από την ίδια.

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου στην αγορά της Μ. Βρετανίας και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το σύστημα στο ευρωπαϊκό trailer κυκλοφορίας του, στη συνέχεια του άρθρου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA