Καθηγητής Φυσικής από την Καρδίτσα, δημιούργησε εφαρμογή που σώζει από την επίθεση αδέσποτων σκύλων.
Ο καθηγητής Αλέξανδρος Κατσάρας, δημιούργησε την εφαρμογή «Specific Sounds For Stray Dogs», το οποίο υποστηρίζει πως απομακρύνει τα σκυλιά χωρίς να τα βλάπτει.
Αυτό είναι το σημείο στο οποίο διαφοροποιείται η συγκεκριμένη εφαρμογή από άλλες αντίστοιχες εφαρμογές που λειτουργούν με υπερήχους και βλάπτουν ακόμη και την ακοή όσων τα χρησιμοποιούν.
Ο κ. Κατσάρας είπε στην ΕΡΤ πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην Google και σύντομα θα μπει στην Apple.
Η εφαρμογή λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, αφού, με την ενεργοποίησή της, το σκυλί δεν πλησιάζει σε απόσταση τριών μέτρων, τονίζοντας ότι κίνητρο για τη δημιουργία της εφαρμογής, ήταν η επίθεση που δέχτηκε και ο ίδιος από σκύλο.
Όσο για το κόστος της εφαρμογής; είναι μόλις 4,99 ευρώ.
- Καιρός: Έρχεται βίαιη φθινοπωρινή εισβολή - Πότε «χτυπά» την Ελλάδα ο «δολοφόνος του καλοκαιριού»
- Απάντησε ο Ρέμος για τον σάλο με τη συναυλία και τον Μ.Αλέξανδρο - «Πού να το φανταστώ»
- Μυστήριο με τα οστά που βρέθηκαν στην Κυψέλη: Οι αρχές θα «ξεψαχνίσουν» φάκελο με εξαφανισμένα πρόσωπα
- Πέθανε ξαφνικά στα 22 της η «Μις Αυστρία» Λουτσία Σίσιτς - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από παιδί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.