Μενού
Τι αναμένουμε από την Apple στο event της Τρίτης για τα iPhone 15 (και όχι μόνο);
  • Α-
  • Α+

Η Apple αναμένεται το βράδυ της Τρίτης να ανοίξει τα χαρτιά της για τα φετινά iPhone, τα οποία και θα φέρουν στην αγορά τα iPhone 15. Πέραν όμως των smartphones, η εταιρεία θα παρουσιάσει και αρκετά ακόμη προϊόντα. Ας δούμε αναλυτικά τι αναμένουμε.

iPhone 15 και iPhone 15 Plus

Τα βασικά iPhone θα είναι τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus. Το μικρότερο (και πιο φθηνό) iPhone 15 θα έρθει με οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ η μεγαλύτερη έκδοσή του με οθόνη 6.7 ιντσών. Σχεδιαστικά θα μοιάζουν ίδια με τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus με βασικότερη διαφορά την υποδοχή USB-C που θα αντικαταστήσει την Lightning. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη σχετική νομοθεσία που έχει περάσει η ΕΕ και θα λειτουργήσει υπέρ όσων έχουν ήδη συσκευές με σχετικό φορτιστή.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι το Dynamic Island που πλέον θα υπάρχει σε όλες τις φετινές εκδόσεις, ωστόσο τεχνολογίες όπως το ProMotion και το Always-On θα μείνουν εκτός των «φθηνών» μοντέλων.

Σχεδιαστικά έχουμε και γυαλί στο πίσω μέρος και τέλος αλλαγές θα δούμε και στα χρώματα. Τώρα, τα των καμερών, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αναμένεται να έχουν κεντρική κάμερα 48MP με βελτιώσεις για καλές λήψεις στο σκοτάδι και μια κάμερα 12MP ultrawide, ίδια με αυτή στα iPhone 14.

Τέλος, στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα δούμε να υπάρχει το A16 chip που είδαμε στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max

Οι περισσότερες αλλαγές θα έρθουν στα «επαγγελματικά» τηλέφωνα της σειράς, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Οι οθόνες τους θα έρθουν στις 6.1 και 6.7 ίντσες με μικρότερα περιθώρια περιμετρικά.

Το σώμα των νέων smartphones αυτής της κατηγορίας θα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο (που θα το κάνει έως και 10% πιο ελαφρύ) και θα προσφερθούν και νέα χρώματα.

Ο διακόπτης σίγασης θα αντικατασταθεί από ένα Action Button που θα λειτουργεί όπως το αντίστοιχο στο Apple Watch Ultra και θα έχει διάφορες χρήσεις (όπως την ενεργοποίηση του Silent Mode, της κάμερας, του φακού, του Focus mode, της εφαρμογής μετάφρασης κτλ).

Η θύρα USB-C θα αντικαταστήσει και σε αυτή τη σειρά τη Lightning και υπάρχουν πληροφορίες πως τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα υποστηρίζουν ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και φόρτιση. Βελτιώσεις θα υπάρχουν και στους φακούς με το iPhone 15 Pro Max να λέγεται πως θα κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς τα μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Στην «καρδιά» των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα είναι το νέο A17 chip και συνολικά θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις και στην κατανάλωση της μπαταρίας, ενώ αναμένεται και περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος.

Apple Watch Series 9

Πέραν των smartphones, θα έχουμε και τη νέα σειρά Apple Watch που θα έχει στο εσωτερικό της το νέο S9 chip (βασισμένο στην τεχνολογία του A15) και θεωρείται πως θα είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην κατηγορία από το Apple Watch Series 6.

Συνολικά θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, βελτιωμένο αισθητήρα καταγραφής καρδιακών παλμών και το νέο U2 Ultra Wideband chip. Τέλος, θα πρέπει να περιμένουμε και περισσότερες επιλογές σε επίπεδο χρωματισμών.

Apple Watch Ultra 2

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται ολοένα και περισσότερες φήμες ότι η Apple θα παρουσιάσει το Apple Watch Ultra 2, το ανανεωμένο premium ρολόι της.

Θα «φοράει» το S9 chip των Apple Watch Series 9, το αναβαθμισμένο Ultra Wideband chip, νέο σαρωτή καρδιακών παλμών και άλλες λειτουργίες που αφορούν το κομμάτι της άσκησης. Κάποιες φήμες μιλούν και για πιο μικρό βάρος και κάποιες έξτρα χρωματικές επιλογές.

AirPods με θύρα USB-C

Τα AirPods Pro 2 φαίνεται πως και αυτά θα παρουσιαστούν με βασικότερη αλλαγή τη θύρα φόρτισης που γίνεται κι αυτή USB-C. Οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα θα είναι μηδαμινές και ο λόγος αυτής της κυκλοφορίας είναι να ακολουθήσει η εταιρεία και στα ασύρματα ακουστικά της τις οδηγίες της ΕΕ για κοινό φορτιστή.

Πώς θα παρακολουθήσετε την παρουσίαση

Το Apple Wonderlust event είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το επίσημο site της Apple, μέσω του Apple TV, αλλά και μέσα από το κανάλι της Apple στο YouTube (και τον player που ακολουθεί).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.