Μενού
Κάθε λανσάρισμα iPhone κρύβει και τους κινδύνους του και τα πρώτα προβληματικά iPhone 15 εμφανίστηκαν.
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την κυκλοφορία των νέων iPhone 15 και iPhone 15 Pro και τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους. Καταναλωτές που παρέλαβαν τα νέα τους smartphones μέσα στο Σαββατοκύριακο ανέφεραν δύο αρκετά σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό των συσκευών. Συγκεκριμένα κάποιοι σημείωσαν πως ο χρωματισμός στα πλαϊνά τμήματα δεν είναι ομοιόμορφος, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο θα δείχνει σαν να έχει γρατζουνιστεί ή συρθεί κάπου πριν μπει στη συσκευασία.

Κάποιες άλλες συσκευές αναφέρθηκαν πως έχουν ζητήματα στην ευθυγράμμιση της οθόνης, κάτι που φαίνεται εντονότερα στις γωνίες του σασί όπου και καταλήγει το τζάμι της πρόσοψης. Μάλιστα, κάποιος υπάλληλος της Foxconn φαίνεται -σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδων του εξωτερικού- να έχει αποκαλύψει το ζήτημα εδώ και ημέρες για κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες των πρώτων iPhone 15 Pro που έφυγαν προς τα καταστήματα. 

Σχεδιαστικά προβλήματα στο iPhone 15

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Apple για το θέμα, αλλά μιας και πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος συγκεκριμένης παρτίδας, είναι βέβαιο πως θα έχουμε ανακοίνωση για δωρεάν αντικατάσταση. Από κει και πέρα, αρκετοί χρήστες ανέφεραν μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι είδαν αλλοίωση στα χρώματα του τηλεφώνου τους και στο πλαίσιο του τιτανίου.

Το θέμα αρχικά δεν εντοπίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο φαίνεται πως απλά κάποιοι δεν το είχαν παρατηρήσει λόγω του ότι μιλάμε για το πλαϊνό τμήμα με τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης και το νέο action button

Ο αποχρωματισμός στα iPhone 15 μετά από την επαφή με το ανθρώπινο χέρι

Πηγή εικόνας: Macrumors.com

H Apple απάντησε για το θέμα σχετικά και σημείωσε πως «το λάδι που βγαίνει από το ανθρώπινο δέρμα σε κάθε επαφή μπορεί να αλλάξει προσωρινά το χρώμα του εξωτερικού πλαισίου της συσκευής. Προτείνεται το σκούπισμα του iPhone σας με ένα μαλακό και ελαφρώς νωπό πανί για να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση».

Για τους λάτρεις της λεπτομέρειας, τώρα, το κανάλι PBKreviews άνοιξε ένα iPhone 15 και ταξίδεψε στο εσωτερικό του δείχνοντας παράλληλα όλα τα επιμέρους τμήματα, αλλά και τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης. Μάλιστα, το βαθμολόγησε ως προς αυτό το επίπεδο με 7/10, κάτι που σημαίνει πως το νέο iPhone επισκευάζεται αρκετά πιο εύκολα απ’ ότι στο παρελθόν. Δείτε τη διαδικασία στη συνέχεια του άρθου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA