Μενού
Κάθε νέα έκδοση λειτουργικού του iPhone φέρνει και νέες λειτουργίες και μπορείτε πλέον να το boostάρετε!
  • Α-
  • Α+

Κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού iOS φέρνει και νέες και χρήσιμες λειτουργίες, πέραν του να διορθώνει διάφορα λάθη και κενά ασφαλείας. Το iOS 17 κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς ξεκίνησε να διατίθεται μαζί με τα iPhone 15 τον Σεπτέμβριο.

Εδώ και λίγες ημέρες είναι διαθέσιμη η έκδοση 17.4 που απελευθερώνει και τα Apple smartphones από τα δεσμά του App Store, αλλά μέσα σε όλα φέρνει και στους χρήστες μια λειτουργία για να ενισχύσουν τις επιδόσεις της συσκευής τους.

Η διαδικασία είναι απλή και επί της ουσίας βασίζεται σε μια τεχνική που έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις υπολογιστών και συσκευών τεχνολογίας.

Πρόκειται για την εκκαθάριση της RAM, μίας μνήμης που αξιοποιείται από το iPhone για αρχεία που αποθηκεύονται προσωρινά και πολλές φορές δεν χρειάζονται μετά από λίγο.

Αυτή η μνήμη επηρεάζει και το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται μια συσκευή, οπότε αν απελευθερωθεί από όλα αυτά τα «βαρίδια» σίγουρα θα κάνει το iPhone σας να «τρέχει» πιο γρήγορα.

Πάμε να δούμε τα βήματα ένα προς ένα.

1) Πηγαίνετε στο menu Settings > Accessibility > Touch και επιλέξτε το Assistive Touch για να το ενεργοποιήσετε.

Πως θα "καθαρίσετε" τη μνήμη του iPhone σας

2) Αμέσως μετά πηγαίνετε στο Settings > General > Shut Down για να απενεργοποιήσετε το κινητό σας. Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία κρατώντας πατημένο το κάτω πλήκτρο αυξομείωσης έντασης του ήχου και το πλαϊνό πλήκτρο του iPhone.

3) Όταν εμφανιστεί η οθόνη κλεισίματος, πατήστε πάνω στο πλήκτρο Assistive Touch (τον γκρι κύκλο που εμφανίζεται στο πλαϊνό τμήμα της οθόνης) και θα σας εμφανιστεί ένα μενού στο κέντρο της οθόνης. 

Πως θα "καθαρίσετε" τη μνήμη του iPhone σας

4) Σε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Home (την επιλογή που βρίσκεται κάτω κάτω) μέχρι να σας εμφανιστεί η οθόνη καταχώρησης του κωδικού ασφαλείας σας. Βάλτε τον και θα δείτε το τηλέφωνο να ξεκινάει ξανά. Πλέον έχει «καθαρίσει» η RAM και το τηλέφωνό σας θα «τρέχει» αρκετά πιο γρήγορα.

Δείτε την διαδικασία βήμα-βήμα και μέσα από το παρακάτω video.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA