Μενού
Ό,τι και να χρειαστείτε, τα Google Maps θα μπορούν σύντομα να σας δώσουν απαντήσεις.
  • Α-
  • Α+

Οι χάρτες της Google (Google Maps) είναι στη σημερινή εποχή ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία και φαίνεται πως η εταιρεία δεν σταματάει να τους εξελίσσει. Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις που έρχονται να αλλάξουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες των σχετικών εφαρμογών που μπορεί κανείς να βρει σε κάθε φορητή συσκευή (και όχι μόνο).

Σε πρώτη φάση, σε Android και iOS, τα Google Maps θα σας βοηθούν να πάρετε την σωστή κατεύθυνση σε ένα σταθμό τρένου ή λεωφορείου. Είναι ένα από τα ζητήματα που έχουν αναφερθεί αρκετές φορές από χρήστες, καθώς μέχρι και σήμερα οι οδηγίες της πλατφόρμας φτάνουν μέχρι την άφιξη σε έναν σταθμό και στην αναχώρηση για το επόμενο σημείο, χωρίς να παρέχουν πληροφορίες πχ. για το δρομολόγιο και την κατεύθυνση που πρέπει να επιλέξει ο επιβάτης.

Η Google αναφέρει πως οι οδηγίες που θα δίνει θα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως την εκτιμώμενη ώρα άφιξης και αναχώρησης ενός τρένου/λεωφορείου, την διάρκεια του ταξιδιού, τον αριθμό των στάσεων και αρκετά ακόμη. Έτσι, στην οθόνη του χρήστη θα φτάνει η πρόταση για την πιο βολική διαδρομή, με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες μέχρι να επιβιβαστεί. Στους χάρτες θα προστεθούν ακόμη οι είσοδοι και έξοδοι των σταθμών, έτσι ώστε να γλιτώνει ο επιβάτης χρόνο από τις αναζητήσεις της τελευταίας στιγμής που μπορεί να στοιχίσουν αρκετή ώρα.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες σε 80 μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Βερολίνο, η Βοστώνη, το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Τις επόμενες ημέρες προστίθεται στα Google Maps και μία ακόμη λειτουργία που αφορά κυρίως γκρουπ ανθρώπων που ταξιδεύουν μαζί. Εκεί θα μπορούν να υπάρχουν προτάσεις από όλους και στη συνέχεια όσο ταξιδεύουν να βλέπουν σχετικά εικονίδια που αφορούν αυτές τις δραστηριότητες στο χάρτη τους.

Στις φωτογραφίες και τα videos των χρηστών μπορεί πλέον κανείς να αντιδράσει με τα κλασικά emojis που έχουμε δει και σε άλλες πλατφόρμες (πχ. στο Facebook), με το χαρακτηριστικό να είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες. Για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα υπάρχουν πλέον περισσότερες πληροφορίες για σταθμούς φόρτισης και με μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας (πχ. ταχύτητα φόρτισης και ίσως και διαθεσιμότητες θέσεων). 

Κάτι εξίσου σημαντικό θα είναι η σήμανση για τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια που βρίσκονται σε ένα σχεδιασμένο ταξίδι, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να γεμίσει το ντεπόζιτο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Περισσότερες επιλογές θα υπάρχουν πλέον και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα διόδια στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και τέλος θα προστεθούν περισσότερες πληροφορίες για καταστήματα και επιχειρήσεις που δέχονται ανέπαφες πληρωμές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA