Μενού
Τα Samsung Galaxy S24 ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον.
  • Α-
  • Α+

Η Samsung ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης το πρώτη της Galaxy Unpacked event για το 2024 και παρουσίασε τα Galaxy S24 με κάθε επισημότητα. Η νέα σειρά έρχεται με 3 συσκευές (Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ και Samsung Galaxy S24 Ultra) και με την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο.

Σχεδιαστικά, τα τρία μοντέλα μένουν πιστά στο design της τωρινής σειράς, με μοναδική σημαντική αλλαγή στο Ultra, το οποίο έχει γίνει πιο επίπεδο. Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται πλέον και κατασκευασμένο από τιτάνιο για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές και χτυπήματα. Τα δύο πιο φθηνά smartphones έχουν πιο στρογγυλεμένες γωνίες και είναι κατασκευασμένα από νέας γενιάς αλουμίνιο.

Η τεχνητή νοημοσύνη επικοινωνήθηκε από την πρώτη στιγμή από την Samsung και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη εκδήλωση με κάθε τρόπο. Για το μεγαλύτερο μέρος των εφαρμογών της ΑΙ θα υποστηρίζονται 13 γλώσσες (τα ελληνικά δεν είναι μέσα σε αυτές). Η πιο σημαντική από τις νέες λειτουργίες είναι η αυτόματη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο για τις φωνητικές κλήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να μιλήσετε με έναν συνεργάτη σας στη Γερμανία και το Galaxy S24 θα σας μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τη φωνή του στα αγγλικά (ή σε κάποια άλλη γλώσσα που θα επιλέξετε). Αντίστοιχα, ο άλλος συνομιλητής μπορεί να ορίσει να μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο τα αγγλικά σας σε γερμανικά.

Βοηθό με την ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης έχουμε και στα γραπτά μηνύματα και στα mails, όπου υποστηρίζεται η μετάφραση, αλλά και η επιμέλεια ενός κειμένου. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε πιο φιλικό ή πιο επαγγελματικό ένα κείμενο που έχετε γράψει, απλά πατώντας στο πλήκτρο της επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη. To Galaxy AI εμπλέκεται και στο κομμάτι του Android Auto, αφού κατά τη διάρκεια της οδήγησής σας, συνοψίζει τα γραπτά μηνύματα που δέχεστε όσο είστε εν κινήσει και σας διαβάζει τα πιο σημαντικά τμήματά τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και το Circle to search with Google, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο χρήστη να αναζητήσει κάτι που βλέπει στην οθόνη του τηλεφώνου του, απλά κυκλώνοντάς το. Αυτό υποστηρίζεται τόσο σε άρθρα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, όσο και σε φωτογραφίες ή και videos που μπορεί να έχετε καταγράψει με το νέο σας κινητό. 

Τα νέα τηλέφωνα της Samsung υποστηρίζουν ακόμη μηχανισμό καταγραφής μιας συνομιλίας, όπου η συσκευή κάνει απομαγνητοφώνηση, διαχωρίζει τη φωνή κάθε συνομιλητή και στη συνέχεια μπορεί να δημιουργήσει μια σύνοψη της συζήτησης/ομιλίας. Στα των καμερών δεν έχουμε αλλαγές, πέραν της αναβάθμισης του τηλεφακού στο Samsung Galaxy S24 Ultra που πλέον είναι στα 50MP με υποστήριξη οπτικού zoom 10x και ψηφιακού 30x. H τεχνητή νοημοσύνη παίζει ρόλο κι εδώ, αφού με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να συμπληρώσετε περιεχόμενο σε μια φωτογραφία, να μεταφέρετε (ή να μεγαλώσετε/μικρύνετε) ένα αντικείμενο/άτομο/ζώο που θα βρείτε σε ένα σημείο της, να αφαιρέσετε αντανακλάσεις και να διορθώσετε τις λήψεις σας ακόμη και σε επίπεδο γωνίας.

Οι διαστάσεις οθονών μένουν ίδιες και στα τρία μοντέλα, δηλαδή 6.2, 6.7 και 6.8 ίντσες, με μέγιστη φωτεινότητα στο peak στα 2600 (40% καλύτερη από πέρσι) και υποστήριξη για μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz. Τα Samsung Galaxy S24 θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στις 31 Ιανουαρίου σε 4 χρώματα: Titanium Black, Titanium Yellow, Titanium Violet και Titanium Grey και στη διάρκεια της περιόδου προ-παραγγελίας θα ισχύει και φέτος η δωρεάν αναβάθμιση στο αμέσως πιο «μεγάλο» μοντέλο από μεριάς χωρητικότητας.

Οι τιμές των Samsung Galaxy S24 για την Ελλάδα θα είναι οι εξής.
Samung Galaxy S24 128GB: €949
Samung Galaxy S24 256GB: €999
Samung Galaxy S24+ 256GB: €1199
Samung Galaxy S24+ 512GB: €1319
Samung Galaxy S24 Ultra 256GB: €1499
Samung Galaxy S24 Ultra 512GB: €1619
Samung Galaxy S24 Ultra 1TB: €1859

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA