Μενού
Η Apple ανοίγει τα χαρτιά της στις 12 Σεπτεμβρίου με το Wonderlust event για τα iPhone 15
  • Α-
  • Α+

H Apple επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών και ανακοίνωσε επίσημα το event αποκάλυψης των iPhone 15 για τις 12 Σεπτεμβρίου. Η αμερικανική εταιρεία θα διοργανώσει το event στο Steve Jobs Theatre, όπου θα γίνει ταυτόχρονη μετάδοση της μαγνητοσκοπημένης παρουσίασης, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους τα νέα προϊόντα αμέσως μετά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 20.00 ώρα Ελλάδος και θα προσφέρεται για παρακολούθηση μέσω του site της Apple ή μέσω του επίσημου καναλιού της στο YouTube. Τα τέσσερα τηλέφωνα θα έρθουν με θύρες USB-C (για να ακολουθούν τους νόμους που ψηφίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κοινό φορτιστή), ενώ το iPhone 15 Pro Max αναμένεται να είναι το πρώτο smartphone της Apple με περισκοπική zoom camera.

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο αντί για ατσάλι, ενώ σε όλες τις συσκευές θα έχουμε αντικατάσταση του πλήκτρου mute με ένα προγραμματιζόμενο Action Button. Το Dynamic Island θα υπάρχει σε όλα τα νέα τηλέφωνα, ενώ οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις θα αφορούν στα εσωτερικά τμήματα και τις κάμερες. Πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως τα iPhone 15 θα φέρουν τον περσινό επεξεργαστή, ενώ αλλαγές προς τα πάνω θα έχουμε μόνο στα iPhone 15 Pro. 

Ακούγεται ακόμη έντονα πως η Apple θα αποφασίσει από φέτος να αλλάξει την ονομασία στα Pro Max μοντέλα, υιοθετώντας το “Ultra”. Όπως φαίνεται, πάντως, αλλαγές θα έχουμε στα διαθέσιμα χρώματα, όπου τις τελευταίες ημέρες ακούγεται πως η χρυσή έκδοση θα αντικατασταθεί με μία titan gray.

Παράλληλα με τα νέα τηλέφωνα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει την Apple Watch Series 9, αλλά και το Apple Watch Ultra 2. Στα της απλής σειράς, θα έχουμε νέο επεξεργαστή S9 που θα βασίζεται στον A15 που είδαμε στα iPhone 13 και θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις αλλά και μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας. Στα χρώματα αναμένουμε και μια ροζ έκδοση, αλλά και επιλογή για μαγνητικό λουράκι.

Τέλος, ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες πως η Apple θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο AirPods με θήκη μεταφοράς που θα φορτίζει μέσω USB-C, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα διαφοροποιούνται σε κάποιο άλλο επίπεδο. Από κει και πέρα, θα μάθουμε σίγουρα περισσότερα για τη διάθεση των νέων εκδόσεων των λειτουργικών iOS 17 και watchOS 10.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.