Επίθεση από άγνωστους χάκερ δέχθηκε το λογισμικό διακομιστών της Microsoft, με αναλυτές κυβερνοασφάλειας να προειδοποιούν για εκτεταμένες παραβιάσεις ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, μετέδωσε το Bloomberg τη Δευτέρα.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κυκλοφόρησε μια νέα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τους πελάτες, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί στους διακομιστές SharePoint «για τον μετριασμό των ενεργών επιθέσεων που στοχεύουν σε τοπικούς διακομιστές», προσθέτοντας ότι εργάζεται για την κυκλοφορία και άλλων ενημερωμένων εκδόσεων.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών δήλωσε ότι ήταν ενήμερη για την ευπάθεια, η οποία, όπως ανέφερε, επέτρεπε στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε συστήματα αρχείων και εσωτερικές διαμορφώσεις, καθώς και να εκτελούν κώδικα μέσω του δικτύου.
Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας προειδοποίησαν ότι ένα ευρύ φάσμα οργανισμών σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την παραβίαση, με τον Σίλας Κάτλερ, ερευνητή της Censys με έδρα το Μίσιγκαν, να εκτιμά ότι περισσότερες από 10.000 εταιρείες με διακομιστές SharePoint διατρέχουν κίνδυνο.
Οι ΗΠΑ είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των εταιρειών, ακολουθούμενες από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, ανέφερε.
«Είναι ένα όνειρο για τους χειριστές ransomware και πολλοί επιτιθέμενοι θα εργαστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε.
Η Palo Alto Networks προειδοποίησε ότι «αυτές οι εκμεταλλεύσεις είναι πραγματικές, σε κυκλοφορία και αποτελούν σοβαρή απειλή».
- Επίθεση Παπαδόπουλου σε Λέκκα για την οσμή στην Αττική: «Θρυμματίστηκε κάθε έννοια επιστημοσύνης»
- Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Το rebranding του αιώνα - Ο άνθρωπος είναι Μακιαβέλι»
- Αν έχετε κάποιο από αυτά τα επίθετα, ίσως είστε απόγονοι γαλαζοαίματων: Η ευρωπαϊκή «βασιλική» λίστα
- «Κάποιες έχουν παντρευτεί πλούσιους άνδρες και δουλεύουν στις επιχειρήσεις τους» - Η σπόντα Λιάγκα για Σπυροπούλου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.