Μενού
Η Microsoft θα προσφέρει σύντομα το δικό της εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών με ΑΙ.
  • Α-
  • Α+

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και φαίνεται πως θα τη συναντούμε μπροστά μας σε πολλές και διαφορετικές λειτουργίες και προγράμματα.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Samsung παρουσίασε τη σειρά Galaxy S24, όπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί ο χρήστης να «πειράξει» και να βελτιώσει τις φωτογραφίες του ή και να προσθέσει και να αφαιρέσει αντικείμενα από αυτές.

Μια τέτοια λειτουργία ετοιμάζει και η Microsoft για τα Windows με τον μηχανισμό “Generative Erase” που θα προστεθεί στην εφαρμογή προβολής φωτογραφιών.

Μέσα από ένα απλό post στο blog της, η Microsoft έδειξε μια φωτογραφία ενός σκύλου με αρκετούς ανθρώπους να βρίσκονται στο βάθος και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το ζώο έμεινε μόνο του στην εικόνα.

Η λειτουργία θα προστεθεί στα Windows 11 και ήδη έγινε διαθέσιμη σε όσους έχουν πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις των προγραμμάτων της.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για έναν μηχανισμό που διαβάζει την εικόνα και τα στοιχεία της και προσπαθεί να διαγράψει κάτι που ενοχλεί τον χρήστη, δημιουργώντας μια εναλλακτική πρόταση.

Οι χρήστες δεν έχουν παρά να διαλέξουν το σημείο που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια να αφήσουν το πρόγραμμα να «σβήσει» οτιδήποτε βρίσκεται εκεί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA