Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις στο Roland Garros καθώς η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικό ενός γκραν σλαμ! Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 7 λεπτά για να κερδίσει το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3)! Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει παίκτρια του Τοp-10 σε γκραν σλαμ και το κάνει στην καλύτερη στιγμή!

Η Ελληνίδα τενίστρια και πρωταθλήτρια μετά την τεράστια πρόκρισή της στις 8 κορυφαίες τενίστριες του τουρνουά ήταν πανευτυχής. Η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε σχετικά: «Είμαι άφωνη. Είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Αγαπώ το Παρίσι και περνάω υπέροχα. Δεν θέλω να φύγω σύντομα. Θα δοκιμάσω να μείνω μέχρι το τέλος! Απολαμβάνω το παιχνίδια μου, απολαμβάνω τις στιγμές στο γήπεδο. Μου έδωσε πολύ αυτοπεποίθηση ο προημιτελικός. Το είδατε. Έπαιξα πολύ καλά. Ήμουν έτοιμη για μάχη. Ήρθα, έπαιξα και νίκησα»!

Περιμένει Σβίατεκ ή Κόστιουκ

Πλέον θα περιμένει το βράδυ να μάθει αν αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η περσινή νικήτρια του τουρνουά Ιγκα Σβιατεκ (Νο8) ή η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ (Νο81 στην παγκόσμια κατάταξη). Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ενώ ο προημιτελικός θα γίνει την Τετάρτη (9/6), με την ώρα να γίνεται γνωστή αύριο το απόγευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA