Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διοργανωτές του Australian Open πραγματοποίησαν τελικά την κλήρωση του τουρνουά με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, καθώς είχαν αναβάλει -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- την διαδικασία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να συμπεριλαμβάνεται τελικά σ' αυτήν. Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο θα ξεκινήσει το τουρνουά, εφόσον δεν του ακυρώσει τη βίζα ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, κόντρα στον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.https://twitter.com/AustralianOpen/status/1481500590681198592?ref_src=twsrc^tfw

Ο Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό του τένις έφτασε στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα, αλλά κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών αφού οι αξιωματούχοι του ακύρωσαν τη βίζα. Η ακύρωση ματαιώθηκε σε ακρόαση έφεσης την Τρίτη, αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας εξετάζει την υπόθεση του Τζόκοβιτς και μπορεί ακόμη και να διατάξει την απέλασή του. Το θέμα της βίζας του Τζόκοβιτς έχει ρίξει σκιά στο Australian Open, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. 

Ο Αλεξ Χοκ, υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει διακριτικές εξουσίες για να ανακαλέσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει την προσπάθειά του για τον 21ο major τίτλο του και τον δέκατο στη Μελβούρνη. 

Η απόφαση, η οποία αναμένεται την Πέμπτη, ακολουθεί μια έρευνα για την παραβίαση της καραντίνας του Τζόκοβιτς, τις ψευδείς δηλώσεις στα ταξιδιωτικά του έγγραφα και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει σχετικά με το θετικό τεστ του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA