Μενού
  • Α-
  • Α+

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο του ριάλιτι μαγειρικών αναζητήσεων: Top Chef. Δεν αντέξαμε τόση προχειρότητα. Πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβρης και πέσουν τα πρώτα φύλλα τα φθινοπωρινά, μπήκαμε σε ατμόσφαιρα ριάλιτι. Όχι που είχαμε βγει καθόλου, αλλά να και επίσημα άρχισε ένα Big Brother έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και από την Κυριακή το βράδυ ένας μαγειρικός διαγωνισμός, το Top Chef έτσι για να πάρουμε γεύση τι μας περιμένει το χειμώνα.

Και είδαμε το πρώτο επεισόδιο του Top Chef και είπαμε: δεν βλέπουμε καλύτερα κάτι άλλο; Την Εθνική Ελλάδος, ας πούμε που... μαγείρευε (ποδόσφαιρο πάντως δε έπαιζε) στο Κόσοβο! Όσο λοιπόν αντέξαμε στο ριάλιτι της κουζίνας είδαμε τρεις αμήχανους Chef – κριτές τον Γιώργο Βενιέρη, τον Γκίκα Ξενάκη και τον Αστέριο Κουστούδη, είδαμε τρεις παλιούς γνωστούς επίδοξους Chef και ένα προχειροστημένο (…να προλάβουμε το MasterChef) project.

Οι τρεις κριτές άφησαν τις καλές ατάκες στον έναν (Βενιέρη) που έδειχνε να σκέπτεται ακόμα το όμορφο νησί του τη Φολέγανδρο και την πολύβουη χώρα της, α, και τα bao bans του στο Χαλάνδρι… Άνευρες συνομιλίες με τους «παίκτες», παγερό χιούμορ και λάθος αναζητήσεις: Ο κύριος Βενιέρης, από την αρχή έψαχνε για μουσικό, τραγουδιστή, ψάλτη βυζαντινής μουσικής, ντράμερ (!) κι όχι για μάγειρα. Μάλλον θα νόμιζε πως «παίζει» στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο… Οι άλλοι δύο είχαν το νου στις κουζίνες τους, που άφησαν πίσω για να εκτεθούν στο αδηφάγο κοινό της τηλεόρασης.

Και πάμε στους παίκτες: Ο Τζώρτζης Παπανικολάου ήταν ο φιλόδοξος μάγειρας του MasterChef (προ ετών) που δημιουργούσε ίντριγκες και καυγάδες - στημένα όλα όπως είχε δηλώσει μετά - με τους συμπαίκτες του, τότε. Ξεχωριστή προσωπικότητα που επιλέχτηκε μάλλον για να «ξαναφτιάξει» ατμόσφαιρα ίντριγκας και έντασης και εντός του Top Chef. O Δημήτρης Τσίκιλης, επίσης «παιδί» του ΜasterChef και η Μαρίνα Χρονά που είχαμε δει μέσα στο Hell’s kitchen του Έκτορα Μποτρίνι. Οι υπόλοιποι παίκτες, απλά - για την ώρα - παίκτες...

Απαιτητικό κοινό, άγευστο πιάτο

Με άλλα λόγια ποια η συνταγή του καινούργιου πιάτου για το ήδη κορεσμένο – κουρασμένο κοινό των μαγειρικών ριάλιτι; Παίρνουμε «ληγμένα υλικά», τρεις Chef που τον έναν τον γνωρίζουμε τηλεοπτικά από τις guest εμφανίσεις του στο Master Chef, βρίσκουμε έναν δυνατό χορηγό και «μπλουμ» βουτάμε στα νερά των καναλιών. 

Αποτέλεσμα πρώτου επεισοδίου: Τίποτα καινούργιο, ουδέν ευφάνταστο, καμιά καινοτομία. «Να τρέξουμε, να προλάβουμε» ήταν ο στόχος, αλλά έτσι δεν κερδίζονται οι θεαματικότητες. Και μάλιστα όταν ακολουθούν τα θωρηκτά των μαγειρικών ριάλιτι με το αφοσιωμένο πλήρωμα και το φανατικό κοινό. Πρόχειρο, άνευρο, ανούσιο, άγευστο, κακομαγειρεμένο. Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο του Top Chef.

Αναμένουμε (όχι με πολύ αγωνία να πούμε την αλήθεια) τη συνέχεια...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA