Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πέμπτη σεζόν του Casa de Papel έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή (3/9) στο Netflix, με τα πέντε επεισόδια του πρώτου μέρους να «καταναλώνονται» σε χρόνο dt από τους διψασμένους φανς της σειράς ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ούρσουλα Κορμπερό: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση λίγο πριν την πρεμιέρα του Casa de Papel

Ήδη από το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν και τα πέντε πρώτα επεισόδια της πέμπτης σεζόν ανέβηκαν στο Netflix (τα άλλα πέντε θα ανέβουν στις 3 Δεκεμβρίου), οι περισσότεροι ήταν συντονισμένοι στην streaming πλατφόρμα, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των μελών της συμμορίας του Προφεσόρ, να φύγουν σώοι (και γεμάτοι χρυσό) από την Τράπεζα της Ισπανίας

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, το hype για την επιστροφή της ισπανικής σειράς-φαινόμενο μετά από περίπου ενάμιση χρόνο ήταν μεγάλο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά, που έχουμε νέα διαθέσιμα επεισόδια του Casa de Papel. Τώρα, κατά πόσο το πρώτο μέρος της πέμπτης σεζόν δικαίωσε τις προσδοκίες, αυτό είναι μια άλλη, διαφορετική ιστορία.

https://www.instagram.com/p/CTcUi-1tCPI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

*Προφανώς και ακολουθούν spoilers, οπότε διαβάζεις παρακάτω με δική σου ευθύνη*

Νέα σεζόν Casa de Papel, ίδιο ακριβώς στόρι

Οι φανς του Casa de Papel χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Εκείνους που υποστηρίζουν πως η σειρά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις δύο πρώτες σεζόν, προκειμένου να μη χαθεί η μαγεία της, αλλά κι αυτούς που ήθελαν σαν τρελοί να δουν τη συμμορία με τις κόκκινες στολές και τις μάσκες του Νταλί, να επιστρέφουν για νέες περιπέτειες. 

Προσωπικά, ανήκω στην πρώτη κατηγορία, επομένως κάθε φορά που καλούμαι να σχολιάσω μια νέα σεζόν του Casa de Papel, δεν μπορώ να είμαι πλήρως αντικειμενικός. Η σειρά όντως από ένα σημείο και μετά μοιάζει να «ξεχειλώνει», με αποτέλεσμα το κοινό να βλέπει πάνω κάτω τα ίδια και τα ίδια. Πιστολίδια, ισπανικές βρισιές και ανούσια flashbacks. Ουσιαστικά, τα πέντε πρώτα επεισόδια της πέμπτης σεζόν, που παρακολουθήσαμε στο Netflix είχαν μπόλικη δόση κι από τα τρία. 

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε καλά. Μας έβαλε γρήγορα στην υπόθεση και το έπιασε αμέσως από εκεί που το είχαμε αφήσει στο φινάλε της τέταρτης σεζόν. Κι αφού οι δημιουργοί της σειράς ανέβασαν την αδρεναλίνη μας σε εκείνο το σημείο, αποφάσισαν να την ισοπεδώσουν, τραβώντας κάποιες σκηνές από τα μαλλιά λίγο αργότερα.

Για παράδειγμα το όλο -εκνευριστικό- στόρι του Αρτούρο, ο άτρωτος Γανδία, οι σκηνές με την Τόκιο-Μαγκάιβερ να πιάνει και να πετάει χειροβομβίδες στον αέρα, το σχέδιο του Προφεσόρ που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, μπορούν να εξοργίσουν ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς φανς του Casa de Papel. 

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τη συμμορία του Προφεσόρ

https://www.instagram.com/p/CTXtSmMtmOm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποιο ήταν, όμως, το πιο ενοχλητικό από όλα όσα είδαμε; Τα flashbacks με τον Μπερλίν και τον γιο του. Σκηνές, οι οποίες δεν μας δίνουν (τουλάχιστον μέχρι τώρα) τίποτα καινούργιο στην ιστορία, που εξελίσσεται. Αν οι δημιουργοί του Casa de Papel ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκεται ο Πέδρο Αλόνσο σε κάθε σεζόν της σειράς, γιατί τον «σκότωσαν» στο φινάλε του πρώτου μέρους; Μήπως μαζί του έπρεπε να «πεθάνει» και η σειρά τελικά; 

Και εν πάση περιπτώσει, υπάρχει κάποιος στον οποίο άρεσε η πέμπτη σεζόν του Casa de Papel; Μάλλον οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε πως έφτασε η στιγμή να αφήσουμε την παρέα του Προφεσόρ στην ησυχία της. Ο θάνατος της Τόκιο άνοιξε έναν δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς οι δημιουργοί της σειράς ήξεραν πως για να καταφέρουν να κρατήσουν τους φανς τους «ζεστούς» και για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της πέμπτης σεζόν του Casa de Papel έπρεπε να τους προσφέρουν κάτι συνταρακτικό. Ο θάνατος ενός τόσου βασικού χαρακτήρα (όπως της Τόκιο) ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η σειρά, για να μην περάσει στη ζώνη της αδιαφορίας.

Το τι θα δούμε πλέον στις 3 Δεκεμβρίου, δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Κάτι μας λέει πάντως πως ο θάνατος της Τόκιο δεν θα είναι ο μόνος από τη συμμορία του Προφεσόρ, η οποία όσο πάει και μικραίνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA