TV - MEDIA
22/09/2021 09:45

Κομάντα και Δράκοι: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Mega - Οι χαρακτήρες

Η μεγάλη παραγωγή του Mega για τη μάχη του καλού ενάντια στο κακό «Κομάντα και Δράκοι» κάνει πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου στις 22:30 – Μία σειρά με σκοτεινούς δράκους και μικρούς ήρωες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κομάντα και Δράκοι: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Mega - Οι χαρακτήρες
Κομάντα και Δράκοι (Πηγή: Mega)
Ανάγνωση:

Οι ήρωες στη νέα πρωτοποριακή σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι» δεν έχουν ηλικία. Σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:30 θα κάνει πρεμιέρα η μεγάλη παραγωγή του καναλιού που φέρει την πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Η νεανική, μεταφυσική ιστορία μυστηρίου «Κομάντα και Δράκοι», με πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη που συνδυάζει γουέστερν ατμόσφαιρα και κωμικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Η Γη της Ελιάς - Επόμενα επεισόδια: Αγρια σύγκρουση ανάμεσα σε Μάνο και Φίλιππο

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, η νέα σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

Κομάντα και Δράκοι: Η υπόθεση της σειράς

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.

Κομάντα και Δράκοι: Οι χαρακτήρες

 • Βασίλης Γιαννούλης (Βασίλης Μπισμπίκης)
Ο Βασίλης Μπισμπίκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Βασίλης Μπισμπίκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο χήρος πατέρας του 10χρονου Γιώργου, της 16χρονης Ναυσικάς και του Αλέξανδρου, 6 ετών. Πήρε μετάθεση στο Καλοχώρι Κρήτης ως αστυνομικός με στόχο να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του σε ένα ήσυχο μέρος. Είναι άνθρωπος της λογικής που θέλει να προσφέρει στην οικογένειά του τα πάντα, αλλά δεν του είναι εύκολο να τους δείχνει την κατανόηση που πραγματικά χρειάζονται.

 • Ιρις (Μαρίνα Καλογήρου)
Η Μαρίνα Καλογήρου στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Η Μαρίνα Καλογήρου στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Άφησε μια στρωμένη ζωή πίσω της για να βρει την αληθινή ευτυχία δίπλα στον γκουρού, Μπάμπα Μπομπ. Γίνεται σύμβουλος και καθοδηγητής για τον μικρό Γιώργο, βοηθώντας τον να διαχειριστεί το χάρισμά του και προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο Βασίλης αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

 • Ναυσικά (Αναστασία Τσιλιμπίου)
Η Αναστασία Τσιλιμπίου στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Η Αναστασία Τσιλιμπίου στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Η μεγάλη κόρη του Βασίλη. Έχει αναλάβει το ρόλο της «μητέρας» στην οικογένεια, καθώς εκείνη έφυγε από τη ζωή. Η Ναυσικά έχει κλειστεί στο δικό της ψηφιακό κόσμο. Ευαίσθητη, προσέχει τη διατροφή της (vegan) και δεν της αρέσει, που εξαιτίας της μετακίνησής τους στην Κρήτη, διαταράχθηκε η καθημερινότητά της. Η γνωριμία της με τον Νεκτάριο θα την επηρεάσει βαθιά και θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω της, τελικά, έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από όσο νόμιζε.

 • Μπάμπα Μπομπ (Γιάννης Ζουγανέλης)
Ο Γιάννης Ζουγανέλης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Γιάννης Ζουγανέλης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ένας Έλληνας γκουρού που ταξίδεψε στην Ανατολή, μαγεύτηκε από τη φιλοσοφία της και επέστρεψε στον τόπο του για να δημιουργήσει ένα Άσραμ, με στόχο να μεταδώσει την αγάπη. Ο Μπάμπα Μπομπ έχει πάρει προσωπικά τη μάχη ενάντια στη σκοτεινή δύναμη που στοιχειώνει το χωριό και νομίζει πως ξέρει τον τρόπο για να τη σταματήσει.

 • Μαριάννα Καλογρίδη (Ελένη Φιλίνη)
Η Ελένη Φιλίνη στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Η Ελένη Φιλίνη στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Κόρη του πάμπλουτου Μανούσου Καζάκη. Γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Δυναμική, δραστήρια, ματαιόδοξη και εγωκεντρική. Μία ιστορία από το παρελθόν της θα επιστρέψει δυναμικά και θα φέρει μεγάλες ανατροπές.

 • Πέτρος Παπακαζής (Γιάννης Αναστασάκης)
Ο Γιάννης Αναστασάκης στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Γιάννης Αναστασάκης στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο παπάς της ενορίας του χωριού. Άνθρωπος διαβασμένος, καλλιεργημένος με προσήλωση στο αξίωμα και το φιλανθρωπικό του έργο. Έχει μεγάλο πρόβλημα με τον Μπάμπα Μπομπ και το Άσραμ που εκείνος έχει ιδρύσει αλλά και με τους περίεργους «ενοίκους» του.

 • Ντόντος (Λευτέρης Κοκογιανάκης)
Ο Λευτέρης Κοκογιανάκης στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Λευτέρης Κοκογιανάκης στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ένα παράξενο αγόρι με μυαλό που τρέχει πιο γρήγορα από το σώμα του. Ζει απομονωμένος με τη μητέρα του, Βενετία, στο βουνό του Καλοχωρίου. Ένα ευαίσθητο παιδί που οι ιδιαίτερες ικανότητές του, μόνο προβλήματα του δημιούργησαν, αφού οι συγγενείς του, οι Δράκοι, τον εκμεταλλεύονται και τον κακομεταχειρίζονται. Το μεγάλο του όνειρο είναι να φύγει από το χωριό και να επισκεφθεί τον πύργο του Άιφελ.

 • Μάρκος Αναστασάκης (Βασίλης Κουκαλάνι)
Ο Βασίλης Κουκαλάνι στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Βασίλης Κουκαλάνι στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει να διαλευκάνει όλες τις σοβαρές υποθέσεις στην Κρήτη. Σκοπός του είναι να εξαρθρώσει την περιβόητη συμμορία των Δράκων.

 • Νεκτάριος (Χρήστος Στρατάκης)
Ο Χρήστος Στρατάκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Χρήστος Στρατάκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο μεγάλος αδελφός της Λουλούς με το παρατσούκλι, «Νέκταρ». Είναι ένας αμετανόητος γόης με χρυσή καρδιά. Η άφιξη της οικογένειας του Γιώργου, του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς ο αναλογικός του κόσμος συγκρούεται με τον ψηφιακό της Ναυσικάς, την οποία και βάζει στο στόχαστρό του.

 • Μανώλης Δρακάκης (Νίκος Τσιτσιδάκης)
Ο Νίκος Τσιτσιδάκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Νίκος Τσιτσιδάκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο πρόεδρος του χωριού. Γιος της Λουλουδιάς, πατέρας του Νεκτάριου και της Λουλούς, άντρας της Ρούλας. Καλύτερός του φίλος και κουμπάρος είναι ο Παρασκευάς. Η σχέση του Μανώλη, με τον καλύτερό του φίλο, θα δοκιμαστεί.

 • Παρασκευάς Καζάκης (Μιχάλης Μηνάς)
Ο Μιχάλης Μηνάς στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Μιχάλης Μηνάς στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Πατέρας του Σήφη και φίλος καρδιακός του Μανώλη. Βαρύς, λιγομίλητος, με θαυμασμό στο στρατό και τους ένστολους αξιωματικούς. Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του κουμπάρου του, Μανώλη, ο Παρασκευάς φτάνει στο σημείο να «σημάνει» πόλεμο εναντίον του.

ΚΟΜΑΝΤΑ:

 • Γιώργος (Ο μικρός Γιώργος)
Ο μικρός Γιώργος στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

O γιος του Βασίλη. Ένα χαρισματικό παιδί, με βαθιές ευαισθησίες και πολλούς φόβους. Αφηρημένος και ονειροπόλος, αλλά παράλληλα πολύ ευρηματικός και επίμονος. Η μεγάλη του ανάγκη να γίνει μέλος της τοπικής, παιδικής «συμμορίας» (Κομάντα), τον οπλίζει με θάρρος για να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

 • Λουλού (Η μικρή Ζαχαρένια)
Η Ζαχαρένια στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Συνιδρύτρια των Κομάντων και κόρη του προέδρου του χωριού, Μανώλη και της Ρούλας Δρακάκη. Το αγοροκόριτσο της παρέας που αποζητά διαρκώς προκλήσεις.

 • Σήφης (Ο μικρός Κωνσταντίνος)
Ο Κωνσταντίνος στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Ο «λοχαγός» των «Κομάντων» και κολλητός της Λουλούς. Λατρεύει τις λιχουδιές, παριστάνει τον γενναίο και θέλει να γίνεται πάντα το δικό του. Όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει τραγουδιστής και όχι στρατιωτικός, όπως επιθυμεί ο πατέρας του.

 • Αλέξανδρος (Ο μικρός Αλέξανδρος)
Ο Αλέξανδρος στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Το μικρότερο παιδί του Βασίλη, ο βενιαμίν της οικογένειας. Ένα αξιαγάπητο ζιζάνιο που αποζητά συνεχώς την προσοχή όλων, μπλέκει σε ένα σωρό σκανταλιές και δημιουργεί χάος στο πέρασμά του.

ΔΡΑΚΟΙ

 • Δρακο-Τζον (Στέλιος Μάινας)

Ο θείος του Παυλή Δρακάκη που προσπάθησε στο παρελθόν να ενώσει τις δύο οικογένειες (Δρακάκηδες-Καζάκηδες).

 • Δρακο-Μιχάλης (Δημήτρης Καλογεράκης)
Ο Δημήτρης Καλογεράκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Αρχηγός της οικογενένειας – συμμορίας των Δράκων. Είναι θείος και νονός του Ντόντου, τον οποίο χειραγωγεί με δόλια μέσα για να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερο χάρισμά του. Ο Δρακο-Μιχάλης αποφυλακίζεται και αμέσως βάζει σε δράση ένα επικίνδυνο σχέδιο για την οικογένεια αλλά και ολόκληρο το χωριό.

 • Δρακο-Κωστής (Γιάννης Κουτράκης)
Ο Γιάννης Κουτράκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Αδελφός του Δρακο-Μιχάλη και o πιο σκληρός ανάμεσα στους Δράκους.

 • Δρακό-Στρατής ( Δημήτρης Κατσαφράκης)
Ο Δημήτρης Κατσαφράκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Γιος του Δρακο- Μιχάλη και μέλος της συμμορίας. Ο ευαίσθητος της παρέας.

 • Δρακο-Μηνάς (Αλέξανδρος Αγγελάκης)
Ο Αλέξανδρος Αγγελάκης στη σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Γιος του Δρακο- Κωστή και μέλος της συμμορίας. Ο αφελής της παρέας.

 • Βενετία (Μαρινέλλα Βλαχάκη)
Η Μαρινέλλα Βλαχάκη στη νέα σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι»

Η μητέρα του Ντόντου, μια βασανισμένη ψυχή. Χήρα και αλκοολική, βρίσκεται στο έλεος των συγγενών του μακαρίτη του άντρα της, της εγκληματικής συμμορίας των Δράκων και προσπαθεί να επιβιώσει.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Κοκογιαννάκης, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Στρατάκης, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Δημήτρης Καλογεράκης κ.α

Και οι μικροί πρωταγωνιστές «Κομάντα»: Γιώργος, Ζαχαρένια, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος.

Guest Star: ο Στέλιος Μάινας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ ΣΕΙΡΑ MEGA
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ