Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν προβληματίζει τον Alpha, με τους ιθύνοντες του σταθμού να αναζητούν τα προγράμματα που θα φέρουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Εχει ήδη γίνει σαφές ότι το τηλεοπτικό κοινό φέτος λέει «ναι» στη μυθοπλασία και με τη σειρά «Σασμός» να αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του σταθμού, ο Alpha αναζητά τα υπόλοιπα προγράμματα που θα συμπληρώσουν το παζλ της βραδινής ζώνης μετά το τέλος του «Bachelor» τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Bachelor: Τρεις νέες παίκτριες με ελικόπτερο μπήκαν στη βίλα - Διεκδικούν την καρδιά του Αλέξη Παππά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealLife, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Alpha εξέταζε αρχικά το ενδεχόμενο να φέρει νέο ριάλιτι στο δεύτερο μισό της σεζόν και ανάμεσα στα projects που εξετάστηκαν είναι και το «The apprentice», το επιχειρηματικό ριάλιτι με τη χαρακτηριστική φράση «απολύεσαι» που παρουσίαζε στην Αμερική για σειρά ετών ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προβλήθηκε και στη χώρα μας ως «Ο υποψήφιος», με παρουσιαστή τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Το γεγονός ωστόσο που δίνουν τα πρώτα δεδομένα της τηλεθέασης (σ.σ. στροφή του κοινού στη μυθοπλασία), το κανάλι άλλαξε ρότα και πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν έχει πέσει η μυθοπλασία ή τα light ψυχαγωγικά προγράμματα.

Η περαιτέρω επένδυση στη μυθοπλασία αντιμετωπίζει σημαντικά πρακτικά προβλήματα, καθώς η βιομηχανία της παραγωγής σειρών έχει φτάσει σε κορεσμό, παρουσιάζοντας σημαντικές ελλείψεις σε συνεργεία, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, και πολύ δύσκολα θα μπορεί να παραχθεί νέα σειρά έως τον Φεβρουάριο. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Alpha αναμένεται να στραφεί στην ελαφριά ψυχαγωγία με τηλεπαιχνίδια και μουσικά σόου.

Το κανάλι έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα του μεγάλου μουσικού σόου «The secret song», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται η εταιρεία παραγωγής που θα αναλάβει να το φέρει εις πέρας για να βγει στον αέρα τον Μάρτιο. Παράλληλα, τα στελέχη του σταθμού επεξεργάζονται και άλλα φορμάτ, μεταξύ των οποίων είναι και ψυχαγωγική εκπομπή με φάρσες σε ανυποψίαστους περαστικούς.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για εντελώς καινούργια ψυχαγωγικά φορμάτ που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στα κανάλια, στο πλαίσιο του τηλεοπτικού bazaar MIPCOM των Καννών, και αναμένεται να «κλειδώσουν» έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της RealLife.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA