Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα περισσότερα από τα τριάντα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είναι λίγες οι ελληνικές σειρές που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο τους χάρισε υψηλή τηλεθέαση τόσο κατά την Α’ προβολή τους όσο και στις επαναλήψεις που ακολούθησαν στη συνέχεια. Ωστόσο, είναι λίγες εκείνες οι σειρές που - ακόμα και πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωσή τους - εξακολουθούν να έχουν φανατικό κοινό, το οποίο θα χαιρόταν πολύ εάν επέστρεφαν με νέα επεισόδια. 

Στη συνέχεια έχουμε επιλέξει έξι σειρές που έγραψαν ιστορία στη μικρή οθόνη και θα θέλαμε να τις δούμε να επιστρέφουν με νέα επεισόδια, για δύο εκ των οποίων, μάλιστα, υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω αφού έμειναν ανολοκλήρωτες.

Διαβάστε ακόμη: Σασμός: Ο απαραίτητος «χάρτης» με όλους τους μεγάλους έρωτες της σειράς

Κωνσταντίνου και Ελένης

Αναμφίβολα η πιο πολυπαιγμένη ελληνική σειρά, η οποία κέρδισε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες και ίσως, είναι η μόνη που θα μπορούσε κυριολεκτικά να συνεχίσει από εκεί που έμεινε 22 χρόνια πριν όταν προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο. Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τη μεσημεριανή ζώνη του ANT1 χωρίς το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αφού προβάλλεται καθημερινά εδώ και χρόνια ακόμα και τα Σαββατοκύριακα παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των επεισοδίων δεν ξεπερνά τα... 68.

Κατά καιρούς τόσο ο Χάρης Ρώμας όσο και η Ελένη Ράντου έχουν ερωτηθεί εάν θα υποδύονταν ξανά τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό και την Ελένη Βλαχάκη με τον Ρώμα να δείχνει λίγο πιο ανοικτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τη Ράντου. Μάλιστα, ο ΑΝΤ1 φέρεται να του είχε δώσει το ελεύθερο να αναβιώσει είτε αυτό είτε τους «Μεν και Δεν» είτε το «Καφέ της Χαράς» για τον εορτασμό των 30 χρόνων του καναλιού και ο Ρώμας επέλεξε τελικά το «Καφέ».

Απαράδεκτοι

Πολύ μπροστά για την εποχή τους, έγραψαν ιστορία στις αρχές των '90s, αλλά παρά τη μεγάλη επιτυχία τους, τα επόμενα χρόνια η σειρά δεν «κάηκε» στις επαναλήψεις όπως έγινε με άλλες τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες. Η ιδέα να επανέλθουν με νέα επεισόδια είχε πέσει ήδη στο τραπέζι λίγα χρόνια μετά το φινάλε, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ αφού οι συντελεστές φέρεται να δίστασαν, φοβούμενοι ότι δε θα έχει την ίδια απήχηση. Εξάλλου τότε η ιδέα της αναβίωσης μιας σειράς ήταν κάτι ασυνήθιστο και πιο πολύ σαν ξαναζεσταμένο φαγητό αντιμετωπιζόταν παρά σαν κάτι που θα ενθουσίαζε το κοινό.

Ο θάνατος του Βλάση Μπονάτσου το 2004 έβαλε φρένο σε όποια πιθανότητα υπήρχε να επιστρέψει η σειρά με νέα επεισόδια, αφού κανείς από τους συντελεστές δε βρίσκει το νόημα χωρίς εκείνον, αλλά ακόμα και έτσι, είναι μια ερώτηση που έχει τεθεί πολλές φορές στη σεναριογράφο της σειράς, Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η επαναπροβολή δε της σειράς φέτος από το Mega στην prime time ζώνη κιόλας δείχνει πως οι Απαράδεκτοι έχουν ακόμα φανατικούς θαυμαστές. 

Στο παραπέντε

Για δύο τηλεοπτικές σεζόν η παρέα του Παραπέντε έκανε την τηλεθέαση να χτυπάει «κόκκινο» κάθε εβδομάδα και να ξεπερνάει με ευκολία το 40% και το 50%. Τόσο ο δημιουργός της σειράς, Γιώργος Καπουτζίδης όσο και οι πρωταγωνιστές έχουν ερωτηθεί κατά καιρούς για το εάν θα έλεγαν «ναι» σε νέα επεισόδια. Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια μια κοινή τους φωτογραφία στο Instagram είχε βάλει παροδικά «φωτιά» στις φήμες για επιστροφή της σειράς. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έχει εκφράσει έντονα την επιθυμία να γίνει το Παραπέντε ταινία, αλλά σε συνεντεύξεις του ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει αποκλείσει το όποιο ενδεχόμενο για νέες περιπέτειες της λατρεμένης πεντάδας της TV. 

Οι 3 Χάριτες

Μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες επιτυχίες της ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές των ‘90s, αλλά και από τις πιο πολυπαιγμένες σειρές σε επανάληψη μέχρι το 2000 όπου οι δημιουργοί Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου ζήτησαν από το Mega να μπει ένα «φρένο» στις επαναλήψεις. Μάλιστα, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του Mega αρχικά έπεσε στο τραπέζι η αναβίωση της σειράς με πρωταγωνίστριες αυτή τη φορά τις Μαρία Καβογιάννη - Καίτη Κωνσταντίνου και Μαρία Λεκάκη.

Στη συνέχεια υπήρξε η σκέψη να γυριστούν τέσσερα επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών με τις αρχικές πρωταγωνίστριες Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη, αλλά τελικά για οικονομικούς λόγους δεν υλοποιήθηκε καμία από τις παραπάνω ιδέες. Πάντως ακόμα και σήμερα η σειρά έχει φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι την έχουν ανακαλύψει κυρίως μέσω Διαδικτύου. 

 

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή

Η πολλά υποσχόμενη σειρά του Mega δεν έκλεισε καλά καλά επτά επεισόδια προτού λήξει άδοξα με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει ακόμα και σήμερα το τι ακριβώς έφταιξε και δε συνέχισε μια σειρά που χτυπούσε 30άρια στην τηλεθέαση με άνεση. Το μόνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι το κλίμα στα παρασκήνια ήταν το λιγότερο τεταμένο.

Στα είκοσι χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την Α’ προβολή της έχουν ακουστεί πολλές φορές φήμες πως ο Αλέξανδρος Ρήγας θέλει να επαναφέρει τη σειρά στη μικρή οθόνη με άλλες πρωταγωνίστριες πλέον, ενώ υπήρξε και η φήμη ότι μπορεί να τη διασκευάσει για το θέατρο. Το σίγουρο είναι ότι εάν τελικά επέστρεφε η σειρά με όποια μορφή, το κοινό θα της επεφύλασσε θερμή υποδοχή. 

Κάτω Παρτάλι

Από τις λίγες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων που με άνεση «χτυπούσε» 45άρια και 50άρια σε τηλεθέαση κυρίως στην πρώτη της σεζόν, ενώ και στη δεύτερη σεζόν - αν και κάπως πεσμένα για τα δεδομένα της - τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ υψηλά. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα στο Mega δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της τρίτης σεζόν όπως είχε ζητηθεί, αλλά πριν από ένα χρόνο είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως το νέο Mega θέλει να επαναφέρει τη σειρά με νέα επεισόδια.

Έκτοτε δεν έχει ακουστεί κάτι νεότερο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν επέστρεφε το αρχικό καστ, η επιτυχία θα ήταν δεδομένη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA