Μενού
  • Α-
  • Α+

Η συμμετοχή της  Νατάσσας Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία της πλατείας Συντάγματος την Δευτέρα (14/3) ξεσήκωσε τσουνάμι αντιπαράθεσης στα social media, με τα μηνύματα στήριξης αλλά και κριτικής να πέφτουν «βροχή» στο Twitter. Η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή, τραγούδησε και φώναξε πως «είμαστε με τον άνθρωπο». Μαζί της βρέθηκαν κι άλλοι καλλιτέχνες - μεταξύ των οποίων – η Βιολέτα Ίκαρη, ο Βάιος Πράπας και ο Παντελής Κυραμαργιός.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν θέση κατά της συγκεκριμένης ενέργειας της Μποφίλιου ήταν και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο Facebook πως «άκουγα «η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει», με νεύρα ομολογώ, τόσο από την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φίλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη.

Διαβάστε ακόμη: Δίχασε το Twitter για την αντιπολεμική συναυλία

Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατάσσα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου. Τι; Όχι; Η Μποφίλιου τελικά  θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτή την αχταρμά σειρά; Έλα ρε κοπελιά».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fankafes%2Fposts%2F10221891175250843&show_text=false&width=500

Αμέσως μετά την αντιπολεμική συναυλία η κάμερα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 ζήτησε μια απάντηση από τη Νατάσσα Μποφίλιου για το συγκεκριμένο σχόλιο, με την τραγουδίστρια να λέει πως «ό,τι έχω να σχολιάσω το έγραψα στην ανακοίνωσή μου, ήταν πολύ ξεκάθαρη, πολύ συγκεκριμένη η θέση μου, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύω ότι η μόνη θέση που δεν θα σε προδώσει ποτέ είναι όταν είσαι με τον άνθρωπο. Πάμε να κάνουμε μια συναυλία. Δεν υπάρχει κάτι που με στενοχωρεί, μόνο τι με χαροποιεί, που είναι τόσος κόσμος, που είναι εδώ να στηρίξει τη συναυλία».

Αφού προβλήθηκε το βίντεο με της δηλώσεις της τραγουδίστρια, τον λόγο στην εκπομπή πήρε ο Βαγγέλης Περρής, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση. «Στο Σύνταγμα ήταν 140 άτομα. Επίσης, δεν υπήρχε καθόλου Ουκρανία. Υπήρχε ο άνθρωπος. Να είσαι μαζί με τον άνθρωπο ήταν το μήνυμα. Όταν βλέπεις κάποιον να καρπαζώνει έναν άλλον όμως, κάποιοι δεν νιώθουν ότι είσαι μαζί τους. Οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Στη συγκεκριμένη, βέβαια, υπήρχε μια παρεξήγηση. Το σύνθημα που ακούστηκε ήταν «για όλους τους λαούς υψώνεις τη φωνή σου, Νατάσσα είμαστε μαζί σου». Δεν έγινε διαδήλωση για τη Νατάσσα».

Σε αυτό το σημείο η ένταση ανέβηκε, με τον Γιώργο Λιάγκα να παίρνει τον λόγο. «Μιλάτε, μιλάτε, αλλά δεν λέτε την αλήθεια να καταλαβαίνει ο κόσμος. Τα λέτε καλυμμένα, γιατί φοβάστε κάτι όλοι. Μην φοβάστε. Αν αύριο είναι να μας κόψουν, ας μας κόψουν. Μιλάω για τον εαυτό μου. Εδώ είναι μια συγκέντρωση του ΚΚΕ προφανώς, που λένε κάποιοι - δεν το ισχυρίζομαι εγώ - ότι αλληθωρίζουν υπέρ του Πούτιν. Γι' αυτό δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Ουκρανία μέσα».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη Φαίη Σκορδά να αναρωτιέται αν τελικά η Μποφίλιου «βγήκε να υπερασπιστεί τον Πούτιν ή το να μην γίνεται πόλεμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA