Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια δοκιμασία που ξύπνησε μνήμες από επεισόδια του Black Mirror διαγωνίστηκαν οι παίκτες του MasterChef το βράδυ της Δευτέρας (4/4). Όταν πήραν, λοιπόν, θέση μπροστά από τις κουζίνες τους, οι κριτές τους ανακοίνωσαν πως θα μαγειρέψουν με ελάχιστα υλικά. Για την ακρίβεια, με τα μόνο υλικά που θα «επιβίωναν» στη Γη, αν μια μέρα εξαφανίζονταν οι μέλισσες. 

Διαβάστε ακόμη: MasterChef: Η Φανή προκάλεσε τον Γιάννο, αλλά απέτυχε - Οι 4 υποψήφιοι προς αποχώρηση

«Οι μέλισσες, για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα από τα βασικότερα επικονιαστικά είδη. Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων οφείλεται στις μέλισσες. Τα τελευταία χρόνια απειλείται η ύπαρξή της σε παγκόσμιο επίπεδο (από) φυτοφάρμακα, έλλειψη βιότοπων και κλιματική αλλαγή. Έχετε φανταστεί ποτέ έναν κόσμο χωρίς μέλισσες;» είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς, βάζοντας τους μάγειρες στο «παιχνίδι». 

«Σε ένα δυστοπικό μέλλον χωρίς μέλισσες η αποθήκη τροφίμων θα είναι σχεδόν άδεια. Αυτή την αποθήκη τροφίμων θα επισκεφθείτε σήμερα», συνέχισε ο κριτής του μαγειρικού σόου του Star, εξηγώντας στους παίκτες το κόνσεπτ της δοκιμασίας. 

Όταν οι τελευταίοι μπήκαν στην αποθήκη τροφίμων αντίκρισαν ελάχιστα υλικά. Είχαν αφαιρεθεί σχεδόν όλα τα λαχανικά, οι ντομάτες, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και πολλά ακόμα. Από την άλλη, είχαν μείνει τα ζυμαρικά, το ψωμί, μαρούλι, λάχανο, καρότο, μερικά ιαπωνικά προϊόντα και κάποια άλλα που βρίσκονταν στο ψυγείο. 

Σίγουρα μιλάμε για μια πρωτότυπη δοκιμασία που σύστησε στο κοινό του το MasterChef, χτυπώντας παράλληλα και ένα καμπανάκι προειδοποίησης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA