Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Open πρωταγωνιστεί στη φετινή μεταγραφική περίοδο και μάλιστα με ονόματα πρώτης γραμμής. Όχι στην ψυχαγωγία, αλλά στην ενημέρωση. Αυτή άλλωστε ήταν για φέτος η στόχευση του Προέδρου του Δ.Σ. Γιάννη Λάτσιου και του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστου Παναγιωτόπουλου μετά τις καλές επιδόσεις που σημείωσε στους πίνακες τηλεθέασης το κανάλι της Παιανίας στην έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Φαίη Σκορδά: Πώς «στράβωσε» το deal με τον ΑΝΤ-1 - Ετοιμος για τον «Σασμό» ο Καφετζόπουλος

Βέβαια εξ’ αρχής αυτή ήταν και η επιθυμία του ιδιοκτήτη του σταθμού Ιβάν Σαββίδη. Ένας τηλεοπτικός σταθμός με έμφαση στην ενημέρωση και δυναμική που μεταφράζεται σε παρεμβατικότητα. Και σ’ αυτή τη λογική στήνεται το πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν. Τα ονόματα που έχουν ήδη συμφωνήσει είναι ο Νίκος Στραβελάκης (για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου), ο Παναγιώτης Στάθης (για την πρωινή εκπομπή μαζί με την Ευλαμπία Ρέβη) και ακολουθούν Μάνος Νιφλής και Χρύσα Φώσκολου (για την πολύ πρωινή ενημέρωση καθώς η ζώνη θα σπάσει στα δύο). Σε συζητήσεις μπήκε και ο Δημήτρης Καμπουράκης για την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου ή εάν υπάρξει καραμπόλα για την καθημερινή εκπομπή. Σε όλους λοιπόν αυτούς τους δημοσιογράφους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως στόχος του καναλιού δεν είναι απλά να υπάρχει, αλλά να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό. Διευκρινίστηκε δε πως υπάρχει επαρκής ρευστότητα για να επιτευχθούν οι στόχοι. Η επανεκκίνηση του σταθμού τη νέα σεζόν θα συνοδευτεί με φρεσκάρισμα σε πλατό, σήματα και γραφικά

Θα ψαρεύουν Μπακοδήμου – Μουτσινάς στα ίδια νερά;  

Υπόγειος ανταγωνισμός στον ΣΚΑΪ στο τέλος της σεζόν και μεταξύ δύο προσώπων που δεν έχουν κακό παρελθόν, αλλά παρόμοια φιλοσοφία στις εκπομπές τους. Η σεζόν που τελειώνει δεν είναι η καλύτερη για τον Νίκο Μουτσινά που είδε τα νούμερα στο «Καλό Μεσημεράκι» να υποχωρούν αισθητά. Γι’ αυτό την επόμενη σεζόν θα κάνει σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενο της εκπομπής του χωρίς να αλλάζει την βασική φιλοσοφία. Σάτιρα και σχολιασμός. Η εμπλοκή εδώ προκύπτει από το διαφορετικό μεσημεριανό πρόγραμμα που θέλει να στήσει στο δίωρο 12.00 – 14.00 η Μαρία Μπακοδήμου. Καθώς δεν επιθυμεί μια εκπομπή στα πρότυπα του κλασσικού πρωινάδικου – μεσημεριανού, αλλά κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε παλαιότερα μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο στο STAR, τo «ΦΜ Live», το οποίο είχε έντονο σχολιασμό κυρίως στα τηλεοπτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Υπήρχε για παράδειγμα ενότητα που θυμίζει τη «Χρυσή Τηλεόραση» του Νίκου Μουτσινά, σκετσάκια, αλλά και απονομή …βραβείων. Εάν η Μπακοδήμου και η ομάδα που στήνει προχωρήσουν σε αυτή τη λογική είναι εμφανές πως θα ανταγωνίζονται το περιεχόμενο της εκπομπής Μουτσινά με ένα πλεονέκτημα: θα παίζουν τα θέματα της επικαιρότητας νωρίτερα, άρα και θα τα καίνε. Αυτόν τον γόρδιο δεσμό καλείται αυτή τη στιγμή να λύσει το κανάλι. 

Ο Στέφανος Μιχαήλ πήρε τη θέση του Ντάνου 

Μένουμε στο Φάληρο. Άγρια Γη τιτλοφορείται η νέα καθημερινά σειρά του σταθμού που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και θα έχει έρωτες, αστυνομικά στοιχεία, αλλά και έντονη δράση. Παραγωγή Pedio, σενάριο Μαρία Γεωργιάδου που φαίνεται πως αποχωρεί μετά από πολλά χρόνια από τον ΑΝΤ1 (Ήλιος, Γυναίκα χωρίς όνομα) και σκηνοθεσία Χάρης Μαζαράκης. Στο αρχικό καστ της σειράς βρισκόταν ένα βήμα πριν τις τελικές υπογραφές ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Μάλιστα είχε κάνει και δοκιμαστικά γυρίσματα κάποιων σκηνών. Τελικά αντικαταστάθηκε από τον Στέφανο Μιχαήλ, ο οποίος έχει μεγάλη προϋπηρεσία σε καθημερινές σειρές. Για την ιστορία ο Κύπριος ηθοποιός και ο νικητής του πρώτου «Survivor» του ΣΚΑΪ είχαν συνυπάρξει πριν μερικά χρόνια στην καθημερινή σειρά του Αντρέα Γεωργίου «Τατουάζ» που προβαλλόταν από τη συχνότητα του Alpha. 

Μετά τις εκλογές θα δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής ο Παπαδάκης 

Το μυστήριο λύθηκε. Ο Γιώργος Παπαδάκης – και με αυτόν τον τρόπο το κάνει για πρώτη φορά – είπε πως την επόμενη σεζόν θα αποσυρθεί σταδιακά από την θέση του κεντρικού παρουσιαστή του «Καλημέρα Ελλάδα» χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αποχωρήσει τελείως από την εκπομπή. Το νέο συμβόλαιο του «Πατριάρχη» της πρωινής ζώνης με τον ΑΝΤ1 είναι διετές. Η αποχώρηση λοιπόν θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού μαραθωνίου όποτε και εάν αυτός συμβεί. Μαραθώνιος διότι με τα τωρινά δεδομένα τις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής θα ακολουθήσουν δεύτερες. Το δαχτυλίδι πηγαίνει λοιπόν στο χέρι της Μαρίας Αναστασοπούλου. Και με τη βούλα δηλαδή σχετικό όρο που θα έχει το νέο διετές της συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1. Έτσι λύνεται και το δεύτερο μυστήριο. Γιατί δηλαδή η παρουσιάστρια δεν παρέμεινε στον ΣΚΑΪ ως κεντρική παρουσιάστρια νέας εκπομπής που της προτάθηκε και επέλεξε το κανάλι του Αμαρουσίου. Για την ιστορία ανάλογη πρόταση και πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Αναστασοπούλου είχε γίνει και στη Φαίη Μαυραγάνη με την γνωστή δημοσιογράφο που αναλαμβάνει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν να ξεκαθαρίζει πως μόνο τη συγκεκριμένη ζώνη, την οποία επί της ουσίας «έχτισε» από το μηδέν σε Epsilon και εν συνεχεία Open επιθυμεί να αναλάβει.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA