Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλείνουν σιγά – σιγά όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ, η οποία θα ξεκινά στις 9.45 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 12.00. Η παρουσιάστρια την προηγούμενη Παρασκευή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Φάληρο και είχε συναντήσεις τόσο με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του συγκροτήματος του Φαλήρου, Εύη Κουτσαυτάκη, όσο και με τη διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Αλκηστη Μαραγκουδάκη. Οσον αφορά στην τελική επιλογή για τη θέση της αρχισυνταξίας αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί είναι η Ελεάνα Τρυφίδου και βρίσκεται ένα βήμα πριν τις τελικές υπογραφές. Ηταν αρχισυντάκτρια της Φαίης Σκορδά στο «Πρωινό» και ακολούθησε στη συνέχεια τον Γιώργο Λιάγκα στον ΣΚΑΪ από όπου και απομακρύνθηκε τότε μεσούσης της σεζόν εξαιτίας του χειρισμού του θέματος της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας του ΑΠΘ στον «αέρα» του καναλιού.

Στην ομάδα της Φαίης Σκορδά πίσω από τις κάμερες έχουν κλείσει επίσης η Νίκη Λεμονή, βοηθός αρχισυντάκτη μέχρι φέτος στο «Πρωινό» και ο Νίκος Παρτσώλης που θα έχει την επιμέλεια των video και κάποιων lifestyle θεμάτων. Οσον αφορά στο πάνελ μέχρι στιγμής δεδομένη θεωρείται μόνο η παρουσία της Αφροδίτης Γραμμέλη. Επίσης, πρόταση για τη στήλη της αστρολογίας έχει γίνει στην Αση Μπήλιου. Πάντως, το νέο πλατό της εκπομπής της Σκορδά μπορεί να χαρακτηριστεί και φαραωνικό καθώς θα ενωθούν τα πλατό του «Love It» και του «Ολα Γκουντ» τα σκηνικά των οποίων ήδη ξεστήθηκαν. 

Πού κόλλησαν οι συζητήσεις Νομικού – ΑΝΤ1 

Ο Γιώργος Λιάγκας συνεχίζει και αυτός το στήσιμο του νέου «Πρωινού» με την παραμονή των Τάσου Τεργιάκη, Φωτεινής Πετρόγιαννη και την προσθήκη της δημοσιογράφου Αριας Καλύβα. Στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 επιστρέφει όπως όλα δείχνουν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την οποία διεκδίκησε σθεναρά και η Φαίη Σκορδά. Προβάδισμα για τη θέση της συμπαρουσιάστριας του Γιώργου Λιάγκα συνεχίζει να έχει η Δούκισσα Νομικού ωστόσο υπάρχουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις που και οι δύο πλευρές προσπαθούν να προσπεράσουν, τα οποία έχουν να κάνουν με τις εμπορικές συμφωνίες της λαμπερής παρουσιάστριας εκτός TV.

Συνηθίζεται για παράδειγμα όταν ένα πρόσωπο έχει ισχυρή προσωπική συμφωνία με μια εταιρεία καλλυντικών να μην διαφημίζει με κανέναν τρόπο μια ανταγωνίστρια. Αντίστοιχο θέμα είχε στο παρελθόν και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στον Alpha. Στον ΑΝΤ1 ωστόσο δεν αποκλείεται κανείς από τους διαφημιζόμενους και η Δούκισσα ενδεχομένως να χρειαστεί να τροποποιήσει κάποιες προσωπικές συμφωνίες που έχει η ίδια με κάποιες εταιρείες. Η υποψηφιότητα Νομικού είναι πάντως αυτή που κερδίζει και την πλειοψηφία των στελεχών του ΑΝΤ1 στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Προβληματισμός με το «Master Chef» 

Ενώ οι αιτήσεις για τον επόμενο κύκλο συμμετοχής στο Master Chef έχουν ανοίξει κανονικά στο STAR αλλά και στην εταιρία παραγωγής Green Pixel, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να υπάρξει νέος κύκλος του ριάλιτι μαγειρικής από τον επόμενο Γενάρη. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα έχει παρουσιάσει σοβαρά σημάδια κόπωσης που αποτυπώθηκαν όλη τη φετινή σεζόν στους πίνακες τηλεθέασης. Η μεγάλη διαφορά με το ανανεωμένο GNTM είναι πως στο Master Chef δεν μπορούν να υπάρξουν σοβαρές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις στο περιεχόμενο του πρότζεκτ.

Ωστόσο, υπάρχει και μια ακόμη σοβαρή δέσμευση: Όταν το καλοκαίρι του 2021 ο Ατζούν Ιλίτζαλι «χτύπησε» με πρόταση – μαμούθ τους τρεις κριτές του «Master Chef» Κοντιζά, Κουτσόπουλο και Ιωαννίδη για το «Top Chef» και εκείνοι τελικά παρέμειναν στο STAR υπέγραψαν διετές συμβόλαιο ανεξαρτήτως του εάν θα υλοποιηθεί ή όχι «Master Chef». Δηλαδή πολύ απλά σε περίπτωση που το STAR αποφασίσει να ξεκουράσει το τηλεοπτικό του προϊόν για μια σεζόν, οι τρεις κριτές του θα λάβουν κανονικά την αμοιβή τους. Προτεραιότητα τώρα στο κανάλι της Κηφισιάς είναι το λανσάρισμα του ριάλιτι των μοντέλων τον Σεπτέμβριο και μετά θα παρθούν αποφάσεις για το Master Chef. 

Αλλαξε χέρια το Action 

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως υπάρχει δεδομένη συμφωνία του επιχειρηματικού διδύμου Μπάκου – Καϋμενάκη με τον Διονύση Παναγιωτάκη για τη μεταβίβαση του Action 24. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προηγήθηκε ενδελεχής οικονομικός έλεγχος από την Deloitte για λογαριασμό των δύο επιχειρηματιών ενώ στη μιντιακή πιάτσα φημολογείται πως η τελική συμφωνία έκλεισε κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Διονύσης Παναγιωτάκης ήδη συζητά το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα και την αγορά νέου περιφερειακού σταθμού στην Αττική ενώ συνεχίζει τη δραστηριότητά του τόσο στις θεατρικές παραγωγές όσο και στις τηλεοπτικές. Ως γνωστόν είναι ο παραγωγός της νέας σειράς του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» που θα αποτελέσει το δεύτερο βασικό προϊόν του καναλιού στον τομέα της μυθοπλασίας την επόμενη σεζόν μετά τον δεύτερο κύκλο του «Σασμού». 

Δεν έχει κλείσει ακόμη η Ρούλα Κορομηλά στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία της Δημόσιας Τηλεόρασης με τη Ρούλα Κορομηλά χωρίς να διαψεύδεται η ύπαρξη πρότασης εκ μέρους εταιρείας παραγωγής για λογαριασμό της παρουσιάστριας. Το μόνο δεδομένο είναι πως το δίωρο 10.00 – 12.00 στην ΕΡΤ από την επόμενη σεζόν περνά από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία. Ως γνωστόν η διαδικασία συμφωνιών στην ΕΡΤ είναι τελείως διαφορετική από τα ιδιωτικά κανάλια. Εταιρείες παραγωγής καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για εκπομπές με υποψήφιους παρουσιαστές. Ετσι κατατέθηκε πρόταση για πρωινή εκπομπή με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν κατατεθεί προτάσεις και με παρουσιάστρια την Ιωάννα Μαλέσκου αλλά και παρουσιαστές το δίδυμο Γκουντάρα – Κάκκαβα. Οι προτάσεις λοιπόν αυτές κατατίθενται στην ΕΡΤ, αξιολογούνται και εν συνεχεία συζητούνται από το Δ.Σ της εταιρείας όπου εγκρίνονται ή απορρίπτονται. Η Ρούλα Κορομηλά έχει προβάδισμα αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA