Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Παραλία έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Πρόκειται για μία σειρά εποχής που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι η Δανάη Μιχαλάκη, η οποία μετά τον ρόλο της Δρόσως στις «Αγριες Μέλισσες» μεταμορφώνεται σε Υπάτια σε μία ιστορία που διαδραματίζεται στα Μάταλα της Κρήτης του 1969.

Διαβάστε ακόμη: Μαύρο Ρόδο: Εντυπωσιακά πλάνα από το μοναστήρι που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη σειρά του MEGA

Πρωταγωνιστής στη σειρά που σκηνοθετεί ο Στέφανος Μπλάτσος θα είναι και ο Κώστας Νικούλι ο οποίος με τη συμμετοχή του στον «Σασμό» του ALPHA άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα, ρόλο στη σειρά θα έχει και ο πατέρας της Δανάης, Γιώργος Μιχαλάκης, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Δημήτρης Μοθωναίος και ο Μάκης Παπαδημητρίου. Το βιβλίο έχει γίνει και ταινία μικρού μήκους, με τον ίδιο τίτλο, «Η παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κουκουράκη ο οποίος είναι ο τελευταίος που συμφώνησε να συμμετέχει και στην πρωταγωνιστική ομάδα της σειράς.

Η υπόθεση της σειράς 

Ηταν ένα κορίτσι, ήταν και ένα αγόρι, ήταν καλοκαίρι. λουλούδια στα μαλλιά... αλλά και ένα έγκλημα στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, στα Μάταλα της Kρήτης 26 Μαρτίου του 1969. Η Υπατία (Πάτυ), η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, φτάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έκτακτα από το Λονδίνο όπου σπουδάζει γιατρός. Γνωρίζει εκεί τον Χάρι, ένα νεαρό χίπι και γοητεύεται. Εκείνος την καλεί να επισκεφθεί τα Μόταλα όπου ζει μαζί με άλλους χίπις. Η κοπέλα πάει, χωρίς να έχει ιδέα τι θα συναντήσει εκεί.

Φτάνοντας καταλαβαίνει πως δεν είναι απλά μια παραλία και πως δεν είναι απλά ένα καλοκαίρι. Είναι ένα περίεργο και όμορφο κοινόβιο των παιδιών των λουλουδιών, ανέγγιχτο από m δικτατορία και τον έξω κόσμο, που συνυπάρχει άλλοτε καλά και άλλοτε με δυσκολία με την τοπική συντηρητική κοινωνία.

Η κοινωνία πάλι της παραλίας, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχει γνωρίσει η Υπατία, την αφομοιώνει και με τις ιστορίες της την κλειδώνει εκεί, να περιμένει το καλοκαίρι της αγάπης μαζί με όλους τους άλλους. Όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ. Ένα στυγερό έγκλημα παγώνει τους πάντες και το νεαρό κορίτσι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς η δολοφονία αυτή συνδέεται άρρηκτα με το παρελθόν και τα μυστικό της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA