Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος στην κριτική επιτροπή του 74ου φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Είναι η πρώτη φορά που τη συγκεκριμένη θέση στις Κάννες αναλαμβάνει ένας μαύρος. Ο Σπάικ Λι επρόκειτο να είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής πέρυσι, ωστόσο η πανδημία κορονοϊού εμπόδισε την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

«Πιστός στις δεσμεύσεις του θα αναλάβει τα καθήκοντα αυτά για την 74η έκδοση, που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου, και οι προετοιμασίες της οποίας "βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με πολλές ταινίες να εξετάζονται από την επιτροπή επιλογής"» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

«Εδώ και 30 χρόνια, ο ακαταπόνητος Σπάικ Λι μεταφράζει με οξύνοια τα ερωτήματα της εποχής του, σε μια μορφή αποφασιστικά σύγχρονη που δεν παραλείπει ποτέ την ελαφρότητα και την ψυχαγωγία» αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ. «Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για να θέσει ερωτήματα για την τόσο αναστατωμένη εποχή μας» δήλωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Πιερ Λεσκούρ. «Ο ενθουσιασμός του και το πάθος του για το σινεμά μας μεταδίδουν δεκαπλάσια ενέργεια ώστε να ετοιμάσουμε το μεγάλο φεστιβάλ που περιμένει όλος ο κόσμος» τόνισε σε δήλωσή του ο Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Οπότε, τρόπον τινά, του το χρωστούσανε του Σπάικ, ενός σκηνοθέτη που αποδεδειγμένα αγαπάει το φεστιβάλ των Καννών, αφού από την παρθενική του ταινία («Από κάπου θα το βρει», 1986), έως την οσκαρική προτελευταία του («Η παρείσφρηση», 2018) αρκετά από τα φιλμ του έχουν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα τους εκεί.

«Θα είναι magnifique!», έλεγε προ ημερών ο Λι σε μαγνητοσκοπημένη βιντεοκλήση του με τον Τιερί Φρεμό, τον εκπρόσωπο-θεσμό του φεστιβάλ. «Οι Κάννες», συνέχισε, «θα είναι για πάντα βαθιά μες στην καρδιά μου. Όπως και το Παρίσι, η Γαλλία… Κλείστε μου εισιτήρια, η γυναίκα μου κι εγώ ερχόμαστε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA