Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές του Βιετνάμ εγκάλεσαν έναν άνδρα που βιντεοσκόπησε την προσπάθειά του να μιμηθεί τον γνωστό Τούρκο σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστό ως Salt Bae. Η έχθρα της χώρας προς το πρόσωπο του Τούρκου σεφ συνεχίζεται, μετά την ευρεία κυκλοφορία ενός βίντεο, κατά το οποίο ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας επισκέφτηκε μαγαζί του κι έφαγε μπριζόλα αξίας εκατοντάδων ευρώ, την ώρα που οι Βιετναμέζοι πεινάνε. 

Οι αρχές του Βιετνάμ εγκαλούν συχνά κόσμο που επικρίνουν το κυβερνόν κομμουνιστικό κόμμα. Ο πωλητής νουντλς, Bui Tuan Lam, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook με τον εαυτό του να πασπαλίζει φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ με νουντλς βοείου κρέατος με το στίλ του Salt Bae. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς. «Δεν καταλαβαίνω γιατί με κάλεσαν», είπε, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί του είπαν πως έπρεπε να μην δημοσιευτεί το βίντεο. Πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να αφαιρέσει το βίντεο γιατί πίστευε ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό με αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κομμουνιστής πολιτικός προκαλεί αντιδράσεις με γεύμα του στον γνωστό Τούρκο σεφ. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έλαβε κριτική για την επίσκεψή του στο εστιατόριο του Νουσρέτ στην Κωνσταντινούπολης, απόρροια της εκλαμβανόμενης αναισθησίας για την κρίση και τις ελλείψεις στη Βενεζουέλα.

Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε πως βρέθηκε στο εστιατόριο κατά τη δίωρη στάση του στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πήγαινε στην Κίνα για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. «Ο Νουσρέτ μάς απευθύνθηκε προσωπικά για να πάμε εκεί. Συζητήσαμε και περάσαμε πολύ καλά. Μας είπε πολλές φορές ότι αγαπά τη Βενεζουέλα».

Salt Bae: Φεύγει πρόωρα από το Λονδίνο και πάει Σαουδική Αραβία

Δύο μήνες, πάνε πάνω-κάτω που άνοιξε το πανάκριβο εστιατόριό του στο Λονδίνο, αλλά μετά τη σφοδρή κριτική και τα πάμπολλα σχόλια ο Salt Bae έφυγε και πήγε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για να ανοίξει το... 28ο εστιατόριό του με το όνομα Nusr-et. «Η Κυριακή ήταν η τελευταία μου μέρα στο Λονδίνο. Πηγαίνω στο Ριάντ για να ανοίξω το 28ο εστιατόριό μου», είχε αναφέρει σε story του στο instagram.

Ο Salt Bae άνοιξε το πανάκριβο εστιατόριό του στο Λονδίνο πριν από περίπου έξι εβδομάδες και προσέλκυσε ανθρώπους όπως η ναόμι Κάμπελ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ωστόσο καθημερινά η κριτική και τα σχόλια από τον κόσμο είναι δριμεία τόσο για τις τιμές, όσο και για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.