Μενού
  • Α-
  • Α+

O Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως Salt Bae, προκαλεί αντιδράσεις σε κάθε χώρα που πηγαίνει. Από τη γενέτειρά του την Τουρκία μέχρι τη Μύκονο και από τη Βοστώνη μέχρι το Λονδίνο εκνευρίζει τους πολίτες όχι μόνο για τα πανάκριβα γεύματα που προσφέρει - η επιχρυσωμένη μπριζόλα κοστίζει περίπου 1.700 ευρώ στο μαγαζί του - αλλά και για τη στάση του και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στην κακομεταχείριση των ζώων μέχρι και τη σφαγή τους. Αυτή τη φορά, οι αντιδράσεις για τον Salt Bae έρχονται από το μακρινό Βιετνάμ και τους φτωχούς κατοίκους της.

Διαβάστε ακόμη: Salt Bae: Πουλάει 1.700 ευρώ την μπριζόλα αλλά θέλει σεφ με... 14 ευρώ την ώρα

Ο Το Λαμ, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ, σταμάτησε για δείπνο με μπριζόλες στο Λονδίνο μετά τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Πιθανολογείται ότι είναι πιθανός μελλοντικός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, αλλά το βίντεο που δημοσιεύτηκε και τον δείχνει να ανοίγει το στόμα και να τον ταΐζει ο Salt Bae δεν άρεσε καθόλου στους ψηφοφόρους του.

Ρίχνοντας πρώτα αλάτι με το viral στιλ του, ο Νουσρέτ παίρνει την επιχρυσωμένη μπριζόλα, που την πουλά πανάκριβα, και την προσφέρει με χάρη στον Βιετναμέζο υπουργό. Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον ίδιο τον σεφ, αλλά το κατέβασε μετά τις αντιδράσεις. Οι επικριτές κατηγορούν τον υπουργό ότι αψηφά την φτώχεια, αλλά και τις συνέπειες που έχει αφήσει στη χώρα η πανδημία, για να τρώει πανάκριβα γεύματα σε ξένες χώρες. Ο υπουργός γεύτηκε μια μπριζόλα εκατοντάδων ευρώ, όταν ο μέσος Βιετναμέζος δεν βγάζει πάνω από 200 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που κομμουνιστής πολιτικός προκαλεί αντιδράσεις με γεύμα του στον γνωστό Τούρκο σεφ. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έλαβε κριτική για την επίσκεψή του στο εστιατόριο του Νουσρέτ στην Κωνσταντινούπολης, απόρροια της εκλαμβανόμενης αναισθησίας για την κρίση και τις ελλείψεις στη Βενεζουέλα.

Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε πως βρέθηκε στο εστιατόριο κατά τη δίωρη στάση του στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πήγαινε στην Κίνα για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. «Ο Νουσρέτ μάς απευθύνθηκε προσωπικά για να πάμε εκεί. Συζητήσαμε και περάσαμε πολύ καλά. Μας είπε πολλές φορές ότι αγαπά τη Βενεζουέλα».

https://twitter.com/NTN24ve/status/1041832735822827520?ref_src=twsrc^tfw

Salt Bae: Φεύγει πρόωρα από το Λονδίνο και πάει Σαουδική Αραβία

Δύο μήνες, πάνε πάνω-κάτω που άνοιξε το πανάκριβο εστιατόριό του στο Λονδίνο, αλλά μετά τη σφοδρή κριτική και τα πάμπολλα σχόλια ο Salt Bae έφυγε και πήγε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για να ανοίξει το... 28ο εστιατόριό του με το όνομα Nusr-et. «Η Κυριακή ήταν η τελευταία μου μέρα στο Λονδίνο. Πηγαίνω στο Ριάντ για να ανοίξω το 28ο εστιατόριό μου», είχε αναφέρει σε story του στο instagram.

Ο Salt Bae άνοιξε το πανάκριβο εστιατόριό του στο Λονδίνο πριν από περίπου έξι εβδομάδες και προσέλκυσε ανθρώπους όπως η ναόμι Κάμπελ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ωστόσο καθημερινά η κριτική και τα σχόλια από τον κόσμο είναι δριμεία τόσο για τις τιμές, όσο και για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA