Μενού
Toadzilla
«Βατραχο-τζίλα»: Ο γιγάντιος βάτραχος που εντοπίστηκε στην Αυστραλία | @ABC
  • Α-
  • Α+

Έναν τεράστιο βάτραχο που ζυγίζει πάνω από 2,7 κιλά και ίσως σπάσει το ρεκόρ Γκίνες εντόπισαν δασοφύλακες μέσα στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Conway στην Αυστραλία. Οι δασοφύλακες απομάκρυναν το τεράστιο αμφίβιο από την περιοχή, καθώς δεν πρόκειται για ενδημικό είδος και αποτελεί απειλή για το τοπικό οικοσύστημα. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο βάτραχο του συγκεκριμένου είδους που έχει εντοπιστεί ποτέ και η δασοφύλακας Ranger Kylee Gray τον βρήκε τυχαία όταν σταμάτησε με το όχημά της για να περάσει ένα φίδι από το δρόμο. «Κατέβηκα και πήρα τον βάτραχο από το καλάμι και δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μεγάλος και βαρύς ήταν», ανέφερε η ίδια σύμφωνα με τον Guardian. «Την βαφτίσαμε Toadzilla (σ.σ "Βατραχο-τζίλα") και τη βάλαμε γρήγορα σε ένα δοχείο για να μπορέσουμε να την απομακρύνουμε», συμπλήρωσε η δασοφύλακας.

https://twitter.com/ABC/status/1616326743740264454?s=20&t=roOyc2ufjq427LrfWr_q6A

Οι βάτραχοι του ζαχαροκάλαμου, μπορεί να φτάσουν σε μέγεθος περίπου τα 15 εκατοστά, είναι ένα από τα πιο διαβόητα «χωροκατακτητικά» είδη της Αυστραλίας και θεωρούνται απειλή για την εγχώρια άγρια ζωή. Έχουν αποικίσει πλήθος οικοτόπων σε όλη τη βορειοανατολική Αυστραλία μετά την εισαγωγή τους στο Κουίνσλαντ το 1935, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σκαθάρι του ζαχαροκάλαμου που τότε προκαλούσε καταστροφές. Είναι δηλητηριώδεις και μπορεί να προκαλέσουν τοπική εξαφάνιση ορισμένων από τους θηρευτές τους. Ανταγωνίζονται επίσης άλλα ενδημικά είδη για καταφύγιο και πόρους.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο βάτραχο στην ιστορία είναι 2,65 κιλά και βρέθηκε το 1991. Οι δασοφύλακες που βρήκαν τον «Toadzilla» τον ζύγισαν, με τη ζυγαριά να δείχνει συγκεκριμένα πάνω από 2,7 κιλά, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να είναι ένα νέο ρεκόρ. «Ένας βάτραχος του καλαμιού αυτού του μεγέθους θα φάει οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα του, και αυτό περιλαμβάνει έντομα, ερπετά και μικρά θηλαστικά», δήλωσε η Gray. Η ίδια δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη για το πόσο χρονών είναι η «Toadzilla«, αλλά υποψιάζεται ότι υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. «Οι φρύνοι από ζαχαροκάλαμο μπορούν να ζήσουν έως και 15 χρόνια στη φύση - οπότε αυτή εδώ είναι εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να την απομακρύνουμε από το εθνικό πάρκο», είπε παράλληλα η Grey.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA