Μενού
apolyseis
Απολύσεις | Shutterstock
 • Α-
 • Α+

Σε αρκετούς συναδέλφους αρέσουν τα… δράματα στον χώρο εργασίας. Υπάρχει όμως μία ομάδα ανθρώπων σε κάθε εταιρεία που πιθανότατα έχει ακούσει όλα τα σκάνδαλα, είτε τα μέλη της το θέλουν, είτε όχι. Πρόκειται για το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού που απλά ακούει και δεν μπορεί να κρίνει.  Ενας χρήστης του Reddit αποφάσισε να προσεγγίσει εργαζόμενους στα τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και ρώτησε για την πιο δραματική κατάσταση που έχουν βιώσει. Οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν με... χαρά τα σκάνδαλα του γραφείου τους. 1.500 απαντήσεις αργότερα, το Bored Panda επέλεξε τις καλύτερες ιστορίες σχετικά με τη ζωή στο γραφείο!

 • 10

  Διέγραψε το... επίμαχο βίντεο

  «Από τις κάμερες ασφαλείας διαπιστώθηκε πως ο μάνατζέρ μου… ψαχούλευε έναν υπολογιστή στον οποίο δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί. Το IT έλεγξε τον υπολογιστή και βρήκαν ότι διέγραψε κάποιο υλικό από τις κάμερες και… πιάστηκε στα πράσα. Απολύθηκε επειδή είχε σεξουαλική επαφή με έναν από τους υπαλλήλους. Απολύθηκε και αυτή». 

 • 9
  gunaika

  Δεν... απολύομαι

  «Είμαι φίλος με μία δικηγόρο του HR μεγάλης εταιρείας. Εχω ακούσει πολλές ιστορίες αλλά νομίζω πως αυτή είναι η αγαπημένη μου. Απέλυσαν μία γυναίκα για παράλειψη καθήκοντος μόλις πήγε για να πιάσει βάρδια. Είχε πάει δοκιμαστικά και μετά βίας τα κατάφερνε. Η φίλη μου είχε πάει για μεσημεριανό με το αφεντικό της και όταν επέστρεψαν είδαν την υπάλληλο να εργάζεται σαν να μην συνέβη τίποτα, ενώ τους χαιρέτισε στην είσοδο. Σοκαρισμένοι ρώτησαν γιατί ήταν εκεί αφού είχε απολυθεί και τους απάντησε: «δεν μπορείς να με απολύσεις, αυτή είναι η δουλειά μου». Τους… γύρισε την πλάτη και συνέχισε να εργάζεται, την ρώτησαν ξανά και τους είπε: το απορρίπτω, δεν δέχομαι την απόλυση».

 • 8

  Ο ιδιοκτήτης έγινε... καπνός

  «Ενα… κανονικό σκάνδαλο. Ο ιδιοκτήτης άφησε τη γυναίκα του για τη γραμματέα του. Αλλά η σύζυγος κατείχε το 50% της εταιρείας και τον έκανε να πληρώσει. Η εταιρεία πήρε τα πάνω της, ασχολήθηκε… δημοσίως με τη γραμματέα, αγόρασε ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο νομίζω  Lamborghini και χώρισε τη σύζυγό του. Αφησε την εταιρεία να διευθύνεται από άλλους ανθρώπους και μετακόμισε στην Καλιφόρνια, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά». 

 • 7

  Μαζικές παραιτήσεις εξαιτίας ενός email

  «Εργάστηκα σε μια διαφημιστική εταιρεία όπου ο επικεφαλής του Ανθρωπίνου Δυναμικού έστειλε ένα email σε ολόκληρη την εταιρεία και επισύναψε ένα μη ασφαλές υπολογιστικό φύλλο Excel που περιείχε όλους τους μισθούς των εργαζομένων. Ήταν ένα τρελό 24ωρο μετά από αυτό, και αρκετοί άνθρωποι παραιτήθηκαν όταν ανακάλυψαν την ανισότητα». 

 • 6
  Kakopoiisi

  Διευθυντής χτυπούσε υπάλληλο με την οποία είχε σχέση

  «Ο διευθυντής είχε σχέση με ένα από τα μέλη της ομάδας μας και κανείς δεν το ήξερε. Ήταν μεσημέρι και η σύζυγός του ήρθε να του κάνει έκπληξη και να του αφήσει λίγο φαγητό. Εγώ, ο άλλος μου συνάδελφος και η σύζυγός του διευθυντή περπατούσαμε προς την κουζίνα και μας έλεγε πώς ο σύζυγός της εργάζεται μέχρι τόσο αργά και δεν προλαβαίνει να φάει μεσημεριανό γεύμα. Περπατήσαμε προς την κουζίνα και είδαμε τον διευθυντή να χτυπά το μέλος της ομάδας μας ενώ την είχε ακινητοποιήσει στον τοίχο. Η σύζυγος του έτρεμε και λιποθύμησε. Ο συνάδελφός μου κάλεσε ασθενοφόρο. Ο διευθυντής και το μέλος της ομάδας απολύθηκαν εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς. Δεν ξέρουμε τι απέγινε η γυναίκα». 

 • 5

  Ο... κατάσκοπος

  «Υπάλληλος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ιστορικού να έχει πάνω από 100 ψευδώνυμα και να καταζητείται από το FBI για κατασκοπεία σε εταιρείες και φαίνεται πως ήμασταν ο επόμενος στόχος του. Εργαζόταν αρκετό καιρό μέχρι το FBI να κλείσει την υπόθεση». 

 • 4

  Τρεις απολύσεις

  «Δούλευα σε μία start up τεχνολογίας, ξέρετε με πολλούς υπνάκους/χαλαρά και ανοιχτό μπαρ μετά τις ώρες εργασίας. Ένα απόγευμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο επικεφαλής του Ανθρωπίνου Δυναμικού, ο υπεύθυνος πωλήσεων και εγώ μόλις επιστρέψαμε από επαγγελματικό ταξίδι. Επιστρέψαμε στο γραφείο για να μαζέψουμε πράγματα και αντικρίσαμε… τρία άτομα να έχουν ερωτική επαφή στην αίθουσα συνεδριάσεων δίπλα στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου. Απολύθηκαν όλοι και ήταν όλοι παντρεμένοι».

 • 3
  grafeio

  Ο διπρόσωπος

  «Είχαμε έναν φανατικό χριστιανό παντρεμένο στη δουλειά, που προσβαλλόταν με τη χρήση απρεπούς γλώσσας ή με αστεία οριακά ακατάλληλα, αλλά αποδεκτά στο χώρο εργασίας. Έπρεπε αρκετές φορές να συζητήσουμε με μέλη της ομάδας του γιατί αισθανόταν προσβεβλημένος και ένιωθε πως το γραφείο χρειαζόταν υψηλότερα επίπεδα ηθικής. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε αρκετές συνευρέσεις με άλλους άνδρες σε μοτέλ της περιοχής. Κανόνιζε αυτές τις συναντήσεις από τον υπολογιστή της δουλειάς και λίγο αφότου το ΙΤ είχε μπλοκάρει ένα από τα σάιτ που επισκεπτόταν, ακούμε ότι η γυναίκα του είχε κάνει αίτηση διαζυγίου και είχε ξεκινήσει μια σκληρή δικαστική μάχη. Είχε μάθει για τις σχέσεις του με άλλους άντρες, ενώ η ίδια έμενε στο σπίτι για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά τους. Ήθελε διατροφή καθώς ο τύπος ήταν πολύ επιτυχημένος και έβγαζε αρκετά λεφτά. Μείωσε την παραγωγικότητά του για να περιορίσει το ποσό που έπρεπε να δίνει μηναία για τη διατροφή των παιδιών! Επιφανειακά ήταν ένας περήφανος τύπος που κήρυττε ισχυρές χριστιανικές αξίες, αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο απάτησε τη γυναίκα του, αλλά έκοψε και την υποστήριξη που άξιζαν από τα παιδιά του». 
   

 • 2

  Ληστής τράπεζας

  «Ενας τύπος που του έκανα εγώ πρόσληψη και τον απέλυσα επειδή δεν απέδιδε μετά από λίγες εβδομάδες, συνελήφθη επειδή λήστεψε τράπεζα μετά από λίγο καιρό!». 

 • 1
  douleia-gia-esena

  Η δεύτερη δουλειά

  «Η βοηθός project manager που είχα ήταν μια πανέμορφη γυναίκα, και επίσης άριστη στη δουλειά της, η καλύτερη βοηθός που είχα ποτέ. Δεν είναι η βοηθός πλέον, γιατί μια ομάδα από συναδέλφους στο γραφείο (με εμένα μέσα) πήγαμε σε ένα στριπτιτζάδικο στην άλλη άκρη της πόλης για ένα μπάτσελορ πάρτι για έναν συνάδελφό μας και τη βρήκαμε να χορεύει στη σκηνή. Έπαθε σοκ που την είδε το μισό γραφείο εκεί, και έτρεξε να φύγει από τη σκηνή. Όλοι μας νιώσαμε χάλια και προσπαθήσαμε να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, ότι τάχα δεν την είδαμε, κλπ., αλλά παραιτήθηκε έτσι και αλλιώς από τη δουλειά».