Μενού
kagkoyro - albino
Αλμπίνο Καγκουρό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το να εντοπίζει κανείς ένα αλμπίνο-καγκουρό θεωρείται μία «ευκαιρία ζωής» και πώς να μη θεωρείται όταν οι πιθανότητες ένα καγκουρό να γεννηθεί με αλφισμό (αλμπινισμό) ή με λευκισμό είναι μία στις 50.000. Παρόλο που ο αλμπινισμός οδηγεί σε παντελή έλλειψη χρωστικής στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια των καγκουρό, ο λευκισμός προκαλεί το τρίχωμα του καγκουρό να μετατρέπεται μεν σε λευκό, αλλά τα μάτια και το δέρμα να διατηρούν το σκούρο χρώμα τους. Το σπάνιο αυτό θέαμα, όχι σε ένα, άλλα σε ομάδα λευκών καγκουρό κατάφεραν να καταγράψουν στο Panorama Wildlife Sanctuary and Secret Gardens, ένα ιδιωτικό καταφύγιο άγριας ζωής που βρίσκεται στη χερσόνησο Μόρνιγκτον της Αυστραλίας.

Το καταφύγιο μοιράστηκε τις φωτογραφίες των καγκουρό στη σελίδα του στο Facebook, οι οποίες, άξιο αναφοράς, πήραν εκατοντάδες likes από τη Δευτέρα (6/3), όποτε και αναρτήθηκαν. Σχολιάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Και νόμιζα ότι τα αλμπίνο καγκουρό ήταν σπάνια! Αλλά όχι στο Παναράμα όπως φαίνεται». Ενα άλλο άτομο έγραψε: «Τόσα πολλά λευκά, απλά πανέμορφα. Θα ήθελα πολύ να τα δω μια μέρα».

The mob. #kangaroo #albino #albinokangaroo #white #whitekangaroo #kangaroos #Australia #australianwildlife...

Posted by Panorama Garden Estate on Sunday, March 5, 2023

Μιλώντας στη New York Post, η Annemaree Van Rooy, ιδιοκτήτρια του καταφυγίου, δήλωσε ότι το καταφύγιό της φιλοξενεί περίπου εννέα λευκά καγκουρό. Εσωσαν για πρώτη φορά τρία αλμπίνο καγκουρό από την αιχμαλωσία στη Νότια Αυστραλία το 2012. Η ιδιοκτήτρια πρόσθεσε: «Διασώσαμε τρία αλμπίνο καγκουρό τα οποία κρατούνταν σε μικροσκοπικά κλουβιά και τώρα έχουμε μία ομάδα περίπου εννέα ατόμων. Έρχονται και φεύγουν κατά βούληση στο καταφύγιο άγριας ζωής και ζουν όπως ακριβώς υποτίθεται ότι ζουν στη φύση», συμπλήρωσε σχετικά η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου.