Μενού
zevgari
Ζευγάρι | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Η διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι είναι ένα θέμα που σίγουρα αποτελεί ένα «κλασικό» κι αγαπημένο αντικείμενο συζήτησης, αλλά το κυριότερο είναι ότι παράλληλα, έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας. 

Τώρα οι ειδικοί έχουν την απάντηση στο «καυτό» ερώτημα: «ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για να κρατήσει μια σχέση στον χρόνο», όπως αναφέρει η Daily Mail

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έκανε το Emory University της Ατλάντα το 2014 σε δείγμα 3.000 ατόμων, τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν συγκριτικά με τα ζευγάρια που είναι πιο κοντά σε ηλικία.

Μάλιστα, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών, τόσο πιο πιθανό είναι να χωρίσουν.

Παραδείγματος χάρη, εάν οι σύντροφοι έχουν περίπου 10 χρόνια διαφορά, έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, ενώ αν έχουν 20 χρόνια διαφορά, το ποσοστό εκτοξεύεται στο 95%. 

Η ιδανική διαφορά ηλικίας

Σύμφωνα με την έρευνα, η ιδανική διαφορά ηλικίας ενός ζευγαριού είναι ένα έτος ή λιγότερο, αφού σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες διαζυγίου πέφτουν στο 3%.

Η Katia Loisel, ειδικός σε θέματα σχέσεων και γλώσσας του σώματος, ξεκαθάρισε στη Daily Mail ότι «όσον αφορά την αγάπη, δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα. Οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές όσο και οι άνθρωποι σε αυτές. Ωστόσο τα ζευγάρια με μεγάλες ηλικιακές διαφορές αντιμετωπίζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων που μπορεί να θέσουν τη σχέση τους σε κίνδυνο». 

«Αυτά περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των αρνητικών σχολίων του κοινωνικού τους περίγυρου, κυρίως επειδή πολλοί πιστεύουν ότι ο νεότερος εραστής "εκμεταλλεύεται" τον μεγαλύτερο σύντροφο ή το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής και είναι πιθανόν ο ένας να μην μπορεί να σχετιστεί με τους φίλους και τους συνομηλίκους του άλλου», συνέχισε. 

Τα προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά

Μερικά «προειδοποιητικά σημάδια» που μπορεί να εντοπίσει κάποιος εάν είναι σε σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι το να βλέπει ότι το ταίρι του τον κρύβει, είναι επικριτικό με τους φίλους του, προσπαθεί να τον ελέγξει ή να τον αλλάξει ή το να βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές φάσεις όσον αφορά στόχους ή τη δέσμευση.

Πολλές φορές και η γλώσσα του σώματος μαρτυρά που οδεύει μια σχέση. Υποσυνείδητα κινούμαστε πιο κοντά σε άτομα που χαιρόμαστε να είμαστε κοντά και να απομακρυνόμαστε από αυτούς που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα.

Το δάγκωμα των χειλιών δείχνει στρες ή άγχος και αποτελεί μια αρκετά αξιόπιστη ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και εάν κάποιος σταυρώνει τα πόδια του ή γενικότερα απομακρύνεται από τον σύντροφό του. 

Το σίγουρο είναι ότι εάν κάποιος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του ως προς το τι θέλει από τη ζωή του και από τη σχέση του, θα ξέρει πώς να κινηθεί και είναι απαραίτητο να έχει κοντά του αγαπημένα του πρόσωπα για να ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί σε αυτά εάν χρειαστεί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.