Μενού
CarynAI
  • Α-
  • Α+

Στην ταινία «Her», o Joaquin Phoenix σκότωνε τη μοναξιά του μοιραζόμενος στιγμές με μια ψηφιακή εφαρμογή, κάτι σαν ένα πολύ εξελιγμένο Siri, το οποίο και στο τέλος ερωτευόταν σφόδρα. Όλα αυτά συνέβησαν το 2013.

Σήμερα είναι απλώς μια είδηση που διαβάσαμε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023.

Τι ακριβώς συμβαίνει

Η ινφλουένσερ Caryn Marjorie δημιούργησε έναν εικονικό κλώνο του εαυτού της με γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να «θεραπεύσει τη μοναξιά». Η Marjorie, η οποία έχει περίπου 1,8 εκατομμύρια ακολούθους στο Snapchat, ανέπτυξε ένα φωνητικό chatbot με τίτλο CarynAI, με τη συνεργασία της εταιρείας Forever Voices, η οποία χρησιμοποιεί το ίδιο εξελιγμένο γλωσσικό μοντέλο με αυτό του ChatGPT4.

Συγκεκριμένα, η Forever Voices πήρε ως πρώτη ύλη τα video από το διαγραμμένο κανάλι YouTube της Caryn αλλά και κάθε άλλη διαθέσιμη ψηφιακή πληροφορία σχετικά με τη νεαρή κοπέλα και εφήρμοσε σε αυτά την τεχνολογία του ChatGPT.

Αυτό που δημιουργήθηκε ήταν ένα bot το οποίο με την προηγμένη γλωσσική του ικανότητα μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι διεξάγει προσωποποιημένες συνομιλίες βασισμένες σε ιδέες και εμπειρίες που έχει ζήσει μια σύγχρονη κοπέλα. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ψηφιακή Caryn είναι διαθέσιμη μέσω Telegram, με κόστος 1 δολάριο για κάθε επικοινωνία. Έχει κερδίσει 72.000 δολάρια και η λίστα αναμονής για μια απλή κουβέντα μαζί της, μετρά 96.000 άτομα. 

Προσοχή, αν αποφασίσετε να μιλήσετε μαζί της, να είστε ευγενικοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA