Μενού
adoniskafe
Το καφέ Άδωνις | Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

«Πάμε στον Άδωνι για καφέ, που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά, και αράζουνε και αθλητές, και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά, Κυριακή να της φύγει το στρες»... τραγουδάει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την μοναδική φωνή της.

Υπήρξε σημείο συνάντησης στην πλατεία για πολλές δεκαετίες, όταν η περιοχή ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή της εικόνα. Το καφέ «Άδωνις» παραμένει έως σήμερα να θυμίζει μία άλλη εποχή. Αυτή που τραγουδούσε η Πρωτοψάλτη σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Στη θέση της γνωστής πλατείας της συνοικίας υπήρχε μια χωματερή, χωρίς ίχνος πράσινου και λιγοστούς κατοίκους. Μέσα σε λίγο καιρό όμως, η  εικόνα της γειτονιάς αλλάζει διαρκώς.  Οι πρώτες πολυκατοικίες εμφανίστηκαν στη Νέα Σμύρνη στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960, γύρω από την κεντρική πλατεία και την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ένα παλιό  τυπογραφείο μετατρέπεται σε  ένα χώρο εστίασης, πολύ διαφορετικό  από τους υπόλοιπους  εκείνης της εποχής. Το όνομα αυτού «Άδωνις».

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA