Μενού
co-star
Co - Star App, YouTube screenshot
  • Α-
  • Α+

Εμείς που δεν πιστεύουμε στα ζώδια συχνά γελάμε με όσους τα διαβάζουν καθημερινά. Τελικά, η επικαιρότητα αποδεικνύει πως μάλλον εμείς που δεν πιστεύουμε, είμαστε το αστείο. Η αστρολογία (αποκαλείται «υπηρεσίες μυστικισμού» στον επιχειρηματικό κόσμο)  είναι πια, το νέο πεδίο της ανάπτυξης εφαρμογών μέσω Α.Ι, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζώδιο σου είναι τελικά, μια σοβαρή υπόθεση, και κάτι παραπάνω από μια ψιλή κουβέντα, έτσι για να σπάσει ο πάγος. Η εφαρμογή Co-Star είναι τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω. 

Τι κάνει το Co-Star

costar
Ερώτηση χρήση του Co-Star: «Γιατί είμαι τόσο κουρασμένος». Απάντηση της εφαρμογής μέσω ανάλυσης των πλανητών.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που συλλέγει στοιχεία όπως η χρονολογία, ο τόπος, η μέρα, η ώρα γέννησης του χρήστη, έτσι ώστε να συνθέσει τον αστρολογικό του χάρτη, και στη συνέχεια μέσω αναλύσεων των κινήσεων των πλανητών (από δεδομένα προσβάσιμα στο κοινό, από την JPL NASA), να του προσφέρει σε καθημερινή βάση, αναλύσεις και συμβουλές που εξηγούν γιατί είναι χαρούμενος, λυπημένος, ή γιατί φοβάται μια συγκεκριμένη συνθήκη. Η εφαρμογή πέρα από το να παρέχει το καθημερινό ωροσκόπιο στον κάθε χρήστη, λειτουργεί και ως μια «πυξίδα» του στον σύγχρονο κοινωνικό κόσμο, αναλύοντας τη συμβατότητα του με άλλους, που επίσης βρίσκονται στο Co-Star. Δίνει συμβουλές επιβίωσης και έξυπνης διαχείρισης καταστάσεων, και απαντά σε ερωτήσεις, ακόμα και υπαρξιακού χαρακτήρα,  κάνοντας τις επιφυλλίδες των ζωδίων που γράφουν συντάκτες με ψευδώνυμα, μάλλον ξεπερασμένες.

Γιατί τόσο μεγάλη επιτυχία;

Το Co-Star ηγείται ενός «κύματος» με επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε εφαρμογής που ενώνουν την αστρολογία με τα κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το Sanctuary (προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές από αστρολόγους προς κάθε χρήστη της εφαρμογής, έναντι συνδρομής). Ο Μπανού Γκιουλέρ, ιδρυτής και CEO της εταιρείας πίσω από το Co-Star, έχει εξηγήσει υποδειγματικά, γιατί η εφαρμογή του έχει δεκάδες χιλιάδες αξιολογήσεις στο Apple App Store και εκατομμύρια χρήστες. «Είναι το άγχος, η μοναξιά, η αποξένωση, όλα αυτά τα πράγματα που μας απασχολούν. Και τα social media μόνο εντείνουν αυτή την μαύρη κατάσταση. Αν συνδυάσουμε αυτό με μια παρακμή των σύγχρονων κοινωνιών, που φαίνεται από το πόσο δύσκολη είναι η ζωή των μιλένιαλς σε σχέση με τους γονείς τους, εκεί έρχεται η αστρολογία. Δεν έρχεται όμως για να προβλέψει το μέλλον, αλλά για να εξηγήσει το παρόν». 

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA