Μενού
Ο Τζέι πριν βάλει τα εμφυτεύματα
Ο Τζέι πριν βάλει τα εμφυτεύματα | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα πράγματα που πιθανώς όλοι μισούσαμε κάποια στιγμή ως παιδιά ήταν το βούρτσισμα των δοντιών μας. Το να στέκεσαι στην τουαλέτα ενώ η μαμά ή ο μπαμπάς σε επιβλέπει για να βεβαιωθεί ότι τα καθαρίζεις σωστά μπορεί να ήταν ανυπόφορο, αλλά πολλοί καταλαβαίνουν αργά πόσο καλό τους έκανε.

Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram

Γνωρίστε τον Τζέι, ο οποίος άφησε μια και καλή πίσω του την οδοντική υγιεινή με το που έπαψε ο γονεϊκός έλεγχος, αλλά το μετάνιωσε αργότερα, μετά από 20 χρόνια χωρίς βούρτσισμα, και αναγκάστηκε σε μία επίπονη και χρονοβόρα επέμβαση, όπως γράφει το Unilad.

Ο νεαρός εξήγησε στην εκπομπή Embarassing Bodies του Channel 4 πως είχε φτωχή στοματική υγιεινή από τότε που ήταν μικρό αγόρι, καθώς δεν τον ενθάρρυναν να βουρτσίζει τα δόντια του οι γονείς του. 

Οι λάθος επιλογές

Πέρα από τη χρόνια παραμέληση, είπε επίσης πως ούτε η διατροφή του είχε βοηθήσει τα πράγματα: «Με τα χρόνια, έτρωγα συνεχώς τα λάθος φαγητά, έπινα πολλά ανθρακούχα ποτά και δεν έχω φροντίσει τα δόντια μου. Δεν τα έχω βουρτσίσει πραγματικά, ούτε με νήμα ή κάτι παρόμοιο».

Εξετάζοντας τα δόντια του Τζέι, ο οδοντίατρος Δρ. Τζέιμς Ράσελ είπε: «Έχουμε πολλά θέματα εδώ. Δεν είναι ότι πάσχετε από ουλίτιδα, αλλά από ανεξέλεγκτη τερηδόνα». Η εξέταση έδειξε πόση ζημιά έχει προκαλέσει η συσσώρευση πλάκας όλα αυτά τα χρόνια, με τα δόντια του να έχουν σαπίσει ολοκληρωτικά.

Αφού πήγε στο σόου για βοήθεια, ανακουφίστηκε όταν άκουσε ότι υπήρχε τρόπος να σώσει τα δόντια του, βάζοντας καινούργια. Ο οδοντίατρος τοποθέτησε ένα πλήρες σετ εμφυτευμάτων για τον 21χρονο και επίσης του συνέστησαν αυστηρά να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για να τα διατηρήσει.

Μαζί με ένα νέο κατάλευκο «φινίρισμα» και φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο, ο Τζέι μοιάζει πλέον άλλος άνθρωπος.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA