Μενού
Elon Musk
AP Photos
  • Α-
  • Α+

Αν δεν ζεις σε κάποια σπηλιά κάτω από το επίπεδο του εδάφους της Γης, θα γνωρίζεις σίγουρα τον Έλον Μασκ. Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, τον συνιδρυτής της Tesla και του Space X αλλά και τον ιδιοκτήτη του Χ (του πρώην Twitter). Επιπλέον μία πολύ γνωστή διαδικτυακή περσόνα που αρέσκεται στο να προκαλεί.

Πολύς λόγος γίνεται για το κατά πόσο είναι ιδιοφυής και μάλιστα ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους που βρίσκονται εν ζωή. Προκειμένου να υποστηριχθεί η θέση αυτή χρησιμοποιείται ο πιο εύκολος και μάλλον όχι τόσο έγκυρος δείκτης IQ. 

Στο internet, λοιπόν, κυκλοφορούν πολλά κείμενα που εντάσσουν το IQ του ιδρυτή της Αμερικανοκαναδού ιδρυτή της Tesla σε ένα φάσμα που ξεκινάει από το 145 και φτάνει ως το 155. Με αυτούς τους όρους, μιλάμε για έναν πολύ υψηλό αριθμό: Οι άνθρωποι που ξεπερνούν το 130 θεωρούνται ιδιοφυείς, ενώ ο μέσος όρος για τους περισσότερους ανθρώπους είναι γύρω στα 100.

Για να έχετε ένα ακόμα δείγμα της τάξης των μεγεθών, να πούμε ότι ο Αϊνστάιν, ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους που πάτησαν το πόδι τους στη Γη, θεωρείται ότι είχε IQ 160, με κάποιος άλλους βέβαια να φτάνουν το IQ του στο 190. 

Αφενός όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική απόδειξη επ' αυτού. Αφετέρου, ακόμα και να υπήρχε, το 2023 γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα νοημοσύνης είναι πολλά και πως ένα IQ τεστ δεν είναι καθόλου επαρκές για να τα απεικονίσει όλα. Πάντως κάποιοι fans της Τέιλορ Σουίφτ υποστηρίζουν ότι η pop star έχει πάνω από 160.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA