Μενού
VirginMediaNews
VirginMediaNews | YouTube
  • Α-
  • Α+

Μία βόλτα σε παραλία της Ιρλανδίας, για έναν λάτρη της αστροφυσικής, κατέληξε σε μία... παρολίγον επιστημονική ανακάλυψη. Αυτό τουλάχιστον πίστεψε ο Ντέιβ Κένεντι όταν βρήκε μια μεγάλη τρύπα και θεώρησε πως αυτή είχε προκληθεί από πτώση μετεωρίτη και ότι πρόκειται για ένα «κοσμικό συμβάν». 

Μάλιστα, η ανακάλυψη του «έπαιξε» και στις ειδήσεις ενώ για να επιβεβαιώσει την ανακάλυψή του, κρατούσε μία πέτρα ισχυριζόμενος πως είναι από εγκαταλελειμμένο μετεωρίτη.

Δυστυχώς, τα όνειρα του Ντέιβ γκρεμίστηκαν γιατί αργότερα διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για τρύπα που προκάλεσε η πτώση ενός μετεωρίτη αλλά για μια τρύπα που έσκαψαν στην άμμο δύο φίλοι με παιδικά φτυάρια.

Η τρύπα, σύμφωνα με τη DailyMail, προκάλεσε σοβαρές εικασίες, με τους λάτρεις της αστροφυσικής να συζητούν το βάθος των εσοχών στην άμμο που μπορεί να συνδέονται με ένα ουράνιο γεγονός.

Τις εικασίες πυροδότησε και το γεγονός ότι μέσα βρέθηκε ένας μικρός αλλά βαρύς βράχος. Ο Ντέιβ είπε: «Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει ένα σημάδι καψίματος στο πλάι, οπότε ο μετεωρίτης θα ήταν στη γωνία του όταν έπεσε. Δεν είμαι σίγουρος για τη σύνθεση του αλλά πρέπει να τη μάθουμε». 

«Μόλις πριν από περίπου ένα μήνα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ από τη NASA για το τι ακριβώς κοιτάς πίσω σου, οπότε όταν το κοίταξα και είδα πόσο ομοιόμορφο είναι, κατάλαβα αμέσως ότι αυτό που κοιτούσα είναι μια τοποθεσία πρόσκρουσης». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.