Μενού
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα
Η ορκωμοσία του Βασιλιά Καρόλου | AP Photos / Leon Neal
  • Α-
  • Α+

Ο Νοστράδαμος, Γάλλος αστρολόγος του 16ου αιώνα, ο οποίος έγινε γνωστός ως «προφήτης της καταστροφής» είχε κάνει μεταξύ άλλων –σε κείμενο του από το 1.555– «προφητεία» για το 2024 που αφορούσε τη βασιλική οικογένεια και, εμμέσως πλην σαφώς, τον Βασιλιά Κάρολο.

Όπως σας είχε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο το Reader, ο Νοστράδαμος είχε γράψει πως ένας «Βασιλιάς των Νήσων θα διωχθεί με τη βία» και έχει κάνει μερικούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για τον Κάρολο Γ’, με τον Χάρι να παίρνει τη θέση του.

Ακόμα αναφέρει ότι «κάποιος άλλος θα χριστεί βασιλιάς, ο οποίος θα κατευνάζει τη γη για πολύ καιρό».

Ο Βρετανός συγγραφέας και σχολιαστής του Νοστράδαμου, Mario Reading, ο οποίος θεωρεί ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ανέλυσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα παραιτηθεί από τον θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του» και ότι ο Χάρι θα αντικαταστήσει τον Γουίλιαμ επειδή δεν έχει «ίχνος βασιλιά» μέσα του.

Βασιλιάς Κάρολος: Αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά του

Ο Βασιλιάς Κάρολος, παρόλο που θα παραμείνει αρχηγός του κράτους, θα αποσυρθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, όπως ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα (5/2) τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, η μορφή του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το Μπάκιγχαμ, μετά τη νοσηλεία και το χειρουργείο που έκανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου για το πρόβλημα με τον διογκωμένο προστάτη.

Όπως έχει υπογραμμιστεί, ο μονάρχης της Αγγλίας δεν έχει καρκίνο του προστάτη, αλλά διαγνώστηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 75χρονος Βασιλιάς.

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό θέμα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του», υπογραμμίζεται.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων και παραμένει αρχηγός του κράτους. 

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο λόγος που ο Βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA