Μενού
basilias-karolos
Βασιλιάς Κάρολος | AP
  • Α-
  • Α+

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η μορφή του καρκίνου, ωστόσο πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά διαγνώστηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 75χρονος μονάρχης για την επέμβαση που έκανε.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό θέμα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του», υπογραμμίζεται.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων και παραμένει αρχηγός του κράτους. 

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο λόγος που ο Βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Πώς έμαθε τα νέα για την υγεία του 

Σύμφωνα με την βασιλική ρεπόρτερ του BBC, υπήρξαν ανησυχίες για την υγεία του Καρόλου αφού θεωρήθηκε πως επειδή θα υποβαλλόταν σε επέμβαση ρουτίνας θα έβγαινε μετά από μία ή δύο διανυκτερεύσεις.

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε εισαγωγή στις 26 Ιανουαρίου και πήρε εξιτήριο στις 29 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά. «Και τώρα ξέρουμε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής αυτής στο νοσοκομείο διαγνώστηκε η δευτερεύουσα κατάσταση», είπε η Daniela Ralph στο έκτακτο δελτίο. Οι γιατροί ενημέρωσαν τον Κάρολο για την κακοήθεια και έχει ήδη ξεκινήσει θεραπείες. 

Ο βασιλιάς Κάρολος γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 και σήμερα είναι 75 ετών. Στο παρελθόν, δεν είχε γίνει γνωστό αν είχε ταλαιπωρηθεί από θέματα υγείας. 

Επιστρέφει ο πρίγκιπας Χάρι 

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο ίδιος ο Κάρολος τηλεφώνησε στον πρίγκιπα Xάρι προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βρίσκεται στη Βρετανία, προκειμένου να δει από κοντά τον πατέρα του.

«Μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε πηγή κοντά στον Χάρι.

Βασιλιάς Κάρολος: Το έκτακτο δελτίο του BBC 

Τα βρετανικά ΜΜΕ με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. 

Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε. 

Κάποια από τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Καμίλα, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, αφού πλέον ο βασιλιάς Κάρολος είναι επικεντρωμένος στην υγεία του. 

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail. Τα κεντρικά θέματα στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αναφέρονται στη διάγνωση του Καρόλου ενώ ήδη ο Ρίσι Σούνακ του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με την Telegraph. 

karolos1
karolos1
karolos1
karolos1
karolos1
karolos1
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA