Μενού
Πόλεμος στη θάλασσα
Πόλεμος στη θάλασσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Νοστράδαμος ήταν ένας Γάλλος αστρολόγος του 16ου αιώνα και είναι γνωστός ως ο «προφήτης της καταστροφής», που μάλιστα είχε κάνει προβλέψεις και για το 2024. 

Όπως αναφέρει η New York Post, σύμφωνα με το κείμενο του από το 1.555 «Les Propheties» (οι προφητείες), το 2024 θα είναι γεμάτο από παγκόσμιες διαμάχες, πόλεμο στη θάλασσα, μια βασιλική αναταραχή και ανθρωπιστική καταστροφή

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει την άνοδο του Χίτλερ, τη δολοφονία του Κένεντι, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, αλλά και τον κορονοϊό.

Πάντως, τα κείμενά του «προφήτη» είναι συνήθως μπερδεμένα και ασαφή, οπότε η ερμηνεία των όσων έγραψε βασίζεται και στη φαντασία του καθενός. Εξάλλου, για το 2023 ο Νοστράδαμος είχε «προβλέψει» τον ερχομό του Αντίχριστου, αλλά και τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χάρι γίνεται Βασιλιάς 

Σε ένα από τα αποσπάσματά του ο Νοστράδαμος έγραψε ότι ένας «Βασιλιάς των Νήσων θα διωχθεί με τη βία» και έχει κάνει μερικούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για τον Κάρολο Γ’, με τον Χάρι να παίρνει τη θέση του.

prigkipas harry
Πρίγκιπας Χάρι | Shutterstock

Ακόμα αναφέρει ότι «κάποιος άλλος θα χριστεί βασιλιάς, ο οποίος θα κατευνάζει τη γη για πολύ καιρό».

Ο Βρετανός συγγραφέας και σχολιαστής του Νοστράδαμου, Mario Reading, ο οποίος θεωρεί ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ανέλυσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα παραιτηθεί από τον θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του» και ότι ο Χάρι θα αντικαταστήσει τον Γουίλιαμ επειδή δεν έχει «ίχνος βασιλιά» μέσα του.

Πόλεμος από την Κίνα

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε μια «μάχη και ναυμαχία» γράφοντας ότι ένας «κόκκινος αντίπαλος» θα φέρει τον φόβο, τρομοκρατώντας τον μεγάλο Ωκεανό.

taiban-kina
Ταϊβάν, Κίνα | Associated Press

Μερικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την Κίνα και την κόκκινη σημαία της. Όσον αφορά τη ναυμαχία, ίσως να αναφέρεται στη διαμάχη της Κίνας με την Ταϊβάν, ενώ σημειώνεται πως το Πεκίνο έχει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο

Κλιματική καταστροφή και πείνα

Η κλιματική κρίση έχει γίνει εμφανής τα τελευταία χρόνια με αύξηση των δασικών πυρκαγιών λόγω ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών. 

Κλιματική Αλλαγή
Κλιματική Αλλαγή | EPA/HARISH TYAGI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, ο Νοστράδαμος προβλέπει τα χειρότερα και έγραψε ότι «η ξερή γη θα ξεραθεί περισσότερο και θα υπάρχουν μεγάλες πλημμύρες και πολύ μεγάλος λιμός». 

Νέος Πάπας

«Μέσα από τον θάνατο ενός πολύ ηλικιωμένου Ποντίφικα (Πάπα), θα εκλεγεί ένας Ρωμαίος σε καλή ηλικία, γι' αυτόν θα ειπωθεί ότι εξασθενεί το βλέμμα του, αλλά για πολύ καιρό θα κάθεται και θα δαγκώνει», έγραψε ο Νοστράδαμος.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για τον Πάπα Φραγκίσκο, που όντως θα μπορούσε σύντομα να αντικατασταθεί. Είναι 87 ετών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

papas fragkiskos.jpg
Πάπας Φραγκίσκος. | ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μάλιστα, ο Πάπας αναγκάστηκε να παραλείψει τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα λόγω φλεγμονής στους πνεύμονες και αναπνευστικών προβλημάτων από τη γρίπη.

 

Δείτε επίσης:

Σεισμός στην Ιαπωνία: Βίντεο από τη στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

«Έμαθα ελληνικά χάρη στους στίχους του»: Στη Βουλγαρία ο Βασίλης Καρράς ήταν κάτι παραπάνω από σταρ

Οι μεγαλύτερες και οι πιο μικρές χώρες του κόσμου - Μία δεν είναι ούτε ένα τετραγωνικό χλμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA