Μενού
master system
UNSPLASH
  • Α-
  • Α+

Οι boomers του gaming είμαστε προβλέψιμοι. Αναστενάζουμε από νοσταλγία, ενθυμούμενοι το Crash Bandicoot και το Tomb Raider, βιώνουμε «φλασιές» από το πρώτο γκολ που βάλαμε στο FIFA 99, την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού που είχε ελληνικές ομάδες, και προπάντων, έχουμε μια ζεστή γωνιά μέσα στην καρδιά μας, για την παιχνιδομηχανή που μας «μύησε» στο gaming. 

Λίγο πριν ξεκινήσουμε αυτή την μικρή έρευνα, πέσαμε πάνω στο παρακάτω άρθρο του περιοδικού ΑΛΜΑΝΑΚΟ, από το 1996, που έδινε οδηγίες για το πως μπορούσες να πουλήσεις την παλιά σου κονσόλα (αυτή που είχες αγοράσει πχ, δύο χρόνια πριν), για να αγοράσεις καινούρια.

Το περιοδικό «βάφτιζε» το Super Nintendo ως απαρχαιωμένο και ικανό μόνο για τη διακόσμηση ενός δωματίου, ενώ για την παιχνιδομηχανή Jaguar (αλήθεια, το θυμάστε;), προέτρεπε τους αναγνώστες να το πουλήσουν σε κάποιον που δεν γνωρίζει και τόσα από την αγορά των games (κάτι σαν απατεωνιά, δηλαδή).

Το Sega Saturn ακόμα και ως μεταχειρισμένο, είναι πανάκριβο (55.000 δραχμές) και θεωρείται το «βαρύ πυροβολικό» της Sega, ενώ ως προς το Game Boy, ο συντάκτης του άρθρου προτρέπει τους κατόχους της φορητής κονσόλας να μην το μεταπωλήσουν ποτέ, γιατί θα είναι πάντα στη μόδα. Δεν έχει άδικο. Μάλλον έβλεπε στο μέλλον. 

konsoles
ΑΛΜΑΝΑΚΟ

Μην πετάξεις τίποτα

Δανείζομαστε τον τίτλο ενός παλιού τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου για να σας προτρέψουμε να κάνετε ακριβώς αυτό, να (μην) πετάξετε τίποτα από τις παλιές σας παιχνιδομηχανές, διότι σήμερα αξίζουν μια μικρή περιουσία.

Το vendora.gr και το ebay, αλλά και το consoleclub.gr μας δίνουν τις τιμές του «χρηματιστηρίου» των συλλεκτών του gaming. Ειδικότερα αν έχετε Gameboy σε καλή κατάσταση, σύντομα θα αξίζει το βάρος του σε χρυσό. Για το Jaguar η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε βρει ακόμα στοιχεία. Μήπως η κονσόλα αυτή υπήρξε μόνο στα όνειρα μας;

megadrive
Vendora.gr
sonic
consoleclub.gr

Gameboy, δηλαδή πλήκτρα από χρυσάφι 

gameboy
vendora.gr
gamegear
ebay.com

Διαβάστε επίσης:

Δεν ήταν μόνο οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά: Οι μπάντες που γιγάντωσαν το ελληνικό ροκ των '90s

1996: Ανδρέας Παπανδρέου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, και μια απειλή πολέμου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA