Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ακριβής ρυθμός θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου, δήλωσε ο Μίκαλ Ντβόρτζικ, επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου, στη Βαρσοβία τη Δευτέρα. Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Πολωνία μπορεί να αναμένει παράδοση σχεδόν 5,9 εκατομμύρια δόσεις, κυρίως από τους κατασκευαστές Pfizer και Moderna.

Στο πλαίσιο του σχεδίου εμβολιασμού της, η Πολωνία εμβολιάζει επί του παρόντος ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και προσωπικό σε γηροκομεία. Σύμφωνα με τον Ντβόρτζικ, περίπου 50.000 άνθρωποι από αυτή την ομάδα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, θα έρθει η σειρά ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στρατιωτών, αστυνομικών και πυροσβεστών καθώς και δασκάλων.

Για μέρες, το πολωνικό κοινό έχει απασχολήσει ένα σκάνδαλο γύρω από μια εκστρατεία εμβολιασμού από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, στην οποία 18 διασημότητες από την πολιτική και τον πολιτισμό έλαβαν προνομιακούς εμβολιασμούς κατά του ιού. Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να διευκρινιστεί πώς συνέβη αυτή η παραβίαση των κανόνων.

Ο yπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζιέλσκι ανακοίνωσε ότι σε αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας εμβολιασμού, θα ελέγχεται εάν τηρείται η προκαθορισμένη σειρά εμβολιασμών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA