Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εργαζόμενοι στο Ιατρικό Κέντρο της κοιλάδας Γιουκάια ανακάλυψαν ότι ένας καταψύκτης που αποθηκεύει ολόκληρη την προσφορά εμβολίων COVID-19, περίπου 850 δόσεις, τέθηκε εκτός ισχύος τη Δευτέρα το πρωί.

Οι δόσεις του εμβολίου δόθηκαν αμέσως στο γηροκομείο και το νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς και στα μέλη του ευρύτερου κοινού που άκουσαν για τη διανομή από στόμα σε στόμα και παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο για να λάβουν τις ενέσεις.

Οι υπάλληλοι υγείας του νομού δήλωσαν ότι όσοι έλαβαν το εμβόλιο πήραν επίσης κάρτες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που απεικονίζουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και θα επικοινωνήσουν για να λάβουν μια δεύτερη δόση τις επόμενες εβδομάδες.

Αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ένα περιστατικό κυκλοφορίας εμπόδισε τη μεταφορά του εμβολίου στο κοντινό νοσοκομείο Howard Memorial.

Τα νέα της βλάβης στον καταψύκτη στην Καλιφόρνια έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά τη σύλληψη ενός φαρμακοποιού στο Ουισκόνσιν, που κατηγορήθηκε για σκόπιμη αφαίρεση των δόσεων του εμβολίου Moderna COVID-19 από την αποθήκευση καταψύκτη λόγω φόβων που προκύπτουν από θεωρίες συνωμοσίας.

Στην Ουάσινγκτον, αυτή την εβδομάδα, ένας φαρμακοποιός μπακάλικου απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, αφού προσέφερε δόσεις του εμβολίου Moderna σε ένα ζευγάρι που ψώνιζε στο κατάστημα, προκειμένου να μη λήξουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA