Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανείς δεν θέλει να είναι δυσαρεστημένος στην εργασία. Αν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε υπό αμφισβήτηση, ότι οι συνάδελφοί σας δεν είναι ιδανικοί συνεργάτες, ότι είστε κακοπληρωμένη και η γενικότερη κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον σας κάνει να νιώθετε απαίσια. Τότε, ίσως, βλέπετε την παραίτηση σαν τη μόνη λύση.

Πριν, όμως, κατευθυνθείτε στο γραφείο του προϊσταμένου σας για να του γνωστοποιήσετε την παραίτησή σας, σκεφτείτε πρώτα αυτά τα πράγματα. 

Γιατί το κάνετε; Σκεφτείτε γιατί έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο ρόλος σας στην εταιρεία δεν είναι αυτός που περιμένατε; Έχετε πιεστεί με τη συμπεριφορά κάποιου στην ομάδα σας; Τι θα έκανε την κατάσταση καλύτερη ; Ίσως η συζήτηση με τον διευθυντή σας ή το αφεντικό σας να βελτιώσει τα πράγματα. Εάν τα ζήτημά σας είναι ο μισθός σας, σκεφτείτε αν θα ήσασταν ευχαριστημένες με την τρέχουσα αμοιβή, εάν αλλάξει κάποια άλλη παράμετρος.

Το επόμενο βήμα. Έχετε άλλη δουλειά για να πάτε; Αν ναι, σκεφτείτε τι γίνεται με τη νέα δουλειά. Θα σας ικανοποιεί πραγματικά; Δεν θέλετε να καταλήξετε στην ίδια θέση σε έξι μήνες, μόλις ανακαλύψετε τις απαιτήσεις και τις συνθήκες που θα υπάρχουν. Εάν δεν έχετε νέα δουλειά για να πάτε, τι θα κάνετε; Σκεφτείτε, αν είναι καλύτερο να είστε άνεργη. Πολλές φορές μια παραίτηση μας δίνει ώθηση να βρούμε κάτι νέο και διαφορετικό, άλλες φορές όμως, όταν δεν υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα δεν είναι παρά μια κίνηση εξάντλησης.

Διαβάστε την συνέχεια στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.