Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων πολιτών «έσπασε» δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο Μάιος, ενώ η διαδικασία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς δεδομένου πως από το βράδυ της Παρασκευής έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι ενήλικες πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Ανάρπαστα έγιναν τα εμβόλια της Johnson & Johnson από τους 18αρηδες - Κλεισμένα όλα τα ραντεβού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα μας είχαν πραγματοποιηθεί 2.010.989 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί. Τόσοι συμπολίτες μας δηλαδή είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αντίστοιχα 3.589.548 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και αναμένεται να κάνουν και τη δεύτερη.

Σε αυτούς τους αριθμούς περιλαμβάνονται και οι 18άρηδες. Οι νέοι 18-29 ετών που από το βράδυ της Παρασκευής έχουν πρόσβαση στα εμβόλια και ήδη από τις πρώτες ώρες τα ραντεβού έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ποιο εμβόλιο μπορεί να κάνει κάθε ηλικία

Από την Παρασκευή, 28 Μαΐου, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι νέοι άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου, άνοιξε, επίσης, η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους οι νέοι 30 – 34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού (PfizerModernaJohnson & Johnson και AstraZeneca). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA